Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smetanové neštěstí

19. 03. 2016
6
5
1505
Autor
Movsar

Měrou vrchovatě nestejnou

Prašná stráň Smíchova, Knížecí. Rozvíří ji sobota? Někdo odsud uíždí k jihu, někoho čeká robota. Víkend neměří všem stejně. A má volba? Volba?! Můžu k Vltavě, už těžko k Seině.


Langoš bez jedlíka

Žínka s langošem hodovní tabuli nepostrádá. Stačí ji tácek a místo v tramvaji, mumlá si: Jo, bude to mastná paráda! Jen nevdechnout střapce sýra, starají se spolucestující, když žena divě hýká. Ve světě zbyla tu po ní díra. A smutný langoš bez jedlíka.


Rendez vous dvou světů

Myslíkova. Dvě cizinky, černé jak noci v divočině, nesmělé jak láska v kině. Ještě pár kroků a vystoupí na břehu Vltavy, podobně před staletími jejich dědové vstupovali do písku Ameriky. A místní muži budou šťastní a budou se bát, pozvat je na kávu nebo jahodovou šťávu. Setkání dvou světů, rendez vous v nejistotách.


Němá novina

Bezmasá jídelna. Těhotenství jí sluší, říká jí muž pohledem. Ona to tak nějak tuší, k jeho němé novině ale má se s ohledem. Byli dva na to dílo a jak se podařilo, to nám poví nejspíš někdy v létě. Už ne mlčky, budou mít sebou dva hladové vlčky.


Design Market

Malý velký muž za mixážním pultem udává tón hemžení. Požívá vážnosti šamanů a stejný výraz drží v tváři, jako by pořádal obětinu na oltáři. Chvíli jsem ustrnul a stál, tady poráží se kapitál. Jen na pár hodin v roce a jen jako, ale co. Design Market.


Smetanové neštěstí

V kavárně došlo k smetanovému neštěstí. Větrníky a věnečky popadaly a teď křičí na podlaze. Vteřiny před katastrofou: lidé čekali a tvářili se blaze, vždyť v kavárně v Praze. Dnes ráno hlásili v rádiu pád Boeingu nad arabskou pouští, sdělují si zatím u stolku. Tak už máme jen rakvičky, informuje servírka a mění se v nešťastnou holku. 


5 názorů

Lnice
21. 03. 2016
Dát tip

musím se přiznat, že mám jisté zkušenosti s dvěma hladovými vlčky a zase taková legrace to není.-))


Movsar
20. 03. 2016
Dát tip

jsem rád, že jste se mnou prošli tu trasu sobotní ještě jednou. díky za rýmy a milá slova


..jsi výborný pozorovatel :)


Gora
19. 03. 2016
Dát tip

Radost počíst a mít se s ohledem k němé rovině: dva hladoví vlčci v létě mne vskutku rozesmívají...                   /T.


Kočkodan
19. 03. 2016
Dát tip
Dupnutí na brzdu, tramvaj sebou šije a kinetická energie přemístí langoše z původního tácku ve chvíli vskutku velmi krátkou, muž ho má nyní nad lopatkou, uvidí cestující facku?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru