Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ve tmě kolejní cely

20. 03. 2016
5
3
1150
Autor
Movsar

Už zas roste měsíc

Už zase roste měsíc, jako děcku zub. A že je konec týdne, milostníci vkládají se do básně páteční noci. Z té nekouká Belzebub, z té koukají nohy a když se vezme za kratší konec, tak i podstatnější věci. A budou se pak smát ti rozmarníci, k nerozeznání s měsícem, úsměvem bezzubého děcka.


Angels

Z rádia jde píseň o andělech. Je zabalená do angličtiny, takže jí rozumí jen andělé řeči znalí. Už nestačí mít křídla a mýtický původ, dnes je třeba zvládat alespoň jeden světový jazyk. 


Ve tmě kolejní cely

Studenti filosofie už zhasli svou kolejní celu, ponořili se do peřin a počli malou noční disputaci. V cogito mám záruku své existence, říká jeden. V čem ale hledat záruku toho, co leží mimo tvou existenci? opáčí druhý. A další kamarád, vyloučený třetí, mlčí a usíná. 


Sladké nic

Pomořanskou kapsu, datlové pepé a kávu, objednali si nedělní přesnídávku milenci v cukrárně u hranic. Čekali ruku v ruce a pozorovali hraniční kámen, do krajiny vražené nic. Mezi sebou nechovali už žádné překážky, láska pro ně byla co lupičům bankovní přepážky: sladké nic. A sotva domysleli další větu své romance, sláva, už se nesla pomořanská kapsa, datlové pepé a káva.


3 názory

Lnice
21. 03. 2016
Dát tip

líbí.-)


Kočkodan
20. 03. 2016
Dát tip
Malá noční disputace je mi mnohem milejší než malá noční bitka...

Gora
20. 03. 2016
Dát tip

Sladké nic je opravdu sladké i s těmi lupiči: celé čtivé a milé...T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru