Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bonbónky z Francie

24. 03. 2016
6
8
1385
Autor
Movsar

Bonbónky z Francie

Bonbónky z Francie. Šestice holek líbezně rozcumlaných do ulice. Každá válí jiný šmak a když se smějí, tak to trochu lepí. A na místech nejvíc nahých trocha celofánu, balení na fantazie lačných pánů.


Holanďanky v tramvaji

Holanďanky v tramvaji. Klejí, blahořečí, nebo jen tak bludně pletou řeči? Nevíme, ten jazyk je tak neznámý. A ani ony v něm ještě nejsou tak docela pevné, výrazy mají levné a každá na dva copy daleko do dámy.


Hlídka

Můstkem procházejí vojáci, protiteroristická hlídka. V očích mají hledáčky, všude samé odznáčky, přes ramena samopaly a zpod baretů patky. Chceš se ústy přitisknout k té hlavni co k prsu smilné kamarádky a velet: Pal! Ale říkáš si v tom roznícení, ptáš se: Bál bych se, bál? Copak není život než věčný oheň strachu, ať už v šarvátkách sirných od střelného prachu, nebo potmě vydán do života vlhkému ústí, jak v lese zvíře pasti.


Super girl

Noční proud rádií vyměřuje lásku: žádný z příběhů zpívaných do ticha ložnic netrvá déle než pět minut. V nich musíš stihnout celou romanci, potkat super girl, prožít s ní báječná léta a nakonec o ni za nejasných okolností přijít. A tak pořád dál a nanovo, dokud neusneš.


Uherský diskobolos

V semináři už počli rozplétat důkaz boží existence, v pankrácké káznici karban slaví špičku a atletům na hrudích houpou se věnce. V Celetné stařík bere za kličku, točí flašinetem s gustem, jak kdysi brával Bubka tyčku. A kdosi hladový krájí ze salámu kolečko a hází jím do úst, uherský diskobolos. A pak bere za víčko, zasyčí to a bílá pěna značí nos. A co vy? 


8 názorů

Movsar
29. 04. 2016
Dát tip

JÁ ANI NEPIJU, NATOŽ VOLAČO INÉ, LAKROV. :-)


Lakrov
29. 04. 2016
Dát tip

Úvodní odstavec je syntakticky trochu zvláštní, ale má svou přitažlivost;  nebo lepidlo?  Koukám, že tentokrát bys to mohl skoro vydávat za vázaný verš.  To musel bejt dobrej model, říkám si po dočtení a lituji,  že mě nenaučili vdechnou kouř bez kašle.  Tip.  


Movsar
25. 03. 2016
Dát tip

k.:zrovna dneska to sice není vhodná rýmovačka, ale pobavila mě


Kočkodan
25. 03. 2016
Dát tip
Nevyprávím žádné bajky, jsem furt blázen do čabajky. Ptáte se co uherák? tam to platí právě tak.

Movsar
24. 03. 2016
Dát tip

jen do toho stázko, v bille ti rádi prodají materiál.


Movsar
24. 03. 2016
Dát tip

díky, goro, snažím se tu a tam z ulice přnést něco k počtení, třebas podumání. a jsem rád, když to potěší.


Gora
24. 03. 2016
Dát tip

Na otázku odpovídám otázkou: a co ty, neochvějný glosátore se smuteční nostalgií? Jistě se bavíš stejně dobře jako my, tví čtenáři.../T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru