Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvaha

26. 03. 2016
1
2
599
Autor
Andrew97

Znáte ten pocit? Jste tak slabí. Nejste stavění na to jak tento svět funguje, na jakém principu běží a točí se dokola.

Každý chce s každým vytřít zem a každý kolem vás by obral i svou starou babičku o poslední pětník. Zkoušeli jste už tolikrát uspět, že z toho už blázníte a nedokážete stále najít ten kýč. Tu páku. Tu zatracenou pravou věc pro vás, která vás učiní bohatým. Najít klid a mír. Být šťastný. Zdá se vám, že je to téměř nemožné, pokud nejste génius nebo opravdu vychytralý zmetek, a nemáte obrovský kus štěstí.

Hledáte jistotu. Řeknu vám sprostou a bolestnou pravdu.

Na tomhle světě jak mu říkáme jsou pouze dvě jistoty. Tou první je smrt. A tou druhou?

Že když budete chtít žít bez starostí a nedělat nic stresujícího tak vás společnost vyplyvne jako odpad a zanechá na ulici.

Ach ano... lidé... smutná část tohoto světa. Nádor této planety, který nedokáže vyjít ani sám se sebou a tak ne jen, že ničí svého hostitele, ale dokonce se ničí navzájem a proto jsou lidé horší než samotná nemoc.

Nic nejde tak jak by jste si představovali, ale s tím se hold musíte smířit, protože nikdy to tak ani nebude.

Musíte bojovat pokud chcete něčeho skutečně dosáhnout a věřte, že zase padnete. A pak zase narazíte na něco co vypadá slibněji.

"Tohle je ono." řeknete si. A znenadání zase padnete. Nezoufejte. V dáli čeká spousta dalších příležitostí.

Na kterých vás bude zase někdo chtít okrást.

Říkáte si budu aspoň dělat to v čem jsem opravdu dobrý, v čem mám talent. Jdu do toho.

V zápětí vám dojde, že v tom nejste zase tak dobří. Bolí vás to. Připadáte si zbyteční.

 

Tak nakonec jdete dál a smíříte se s tím co máte.

Ale nakonec vždy přijde ta poslední věc, kterou nikdo nečeká a která vám skutečně pomůže splnit si sny.

 

A tak vám říkám přidejte se k mé společnosti. Garantuji výsledky, investice do IT technologií s vysokou návratností vkladu.

 

Omyl. Tohle je taky podvod.

 

Pokud chce člověk opravdu něčeho dosáhnout. Musí prostě věřit v to co dělá.  Věřit, že to skutečně dokáže. Ne s nějákou společností. Ale Sám. Nikomu nezle věřit. Jen sobě nebo své druhé části duše. 


2 názory

Diana
26. 03. 2016
Dát tip

Souhlas s agátou. Jen bych ráda dodala naději. Je to pravda a vlastní zkušenost. Existují lidé slušní - a je jich dost. Existují lidé, kterým lze věřit, lidé kteří staví na dobrém vztahu a ne na majetku. V prvé řadě je třeba být sám takový, pak praktický stačí rozhlédnout se.... Ostatně myslím, že pár přátel máš, kterým můžeš věřit a tak víš, že píšu pravdu. Držím palce!


agáta5
26. 03. 2016
Dát tip

co by z nás bylo, kdybychom neprošli prohrama. čím víc, tím líp. pak teprve se tomu začnou říkat zkušenosti a najednou se na svět díváme jinak... no když tedy chceme, ne všem se podaří "procitnout". někteří prostě budou furt v těch hovnech a budu si v nich rochnit a vůbec je nenapadne, že se můžou umejt a jít dál v čistým prádle...

život nám nabízí různé věci, jen holt my lidi jsme někdy jako berani... jdeme za nějakým snem, rejpeme se v kravinách a nevidíme to jasný.

duše nemá žádné jiné části, je jediná, je v nás a kdo jí naslouchá, většinou se s ní srovna do jedný roviny. někdo jí říká podvědomí. někdy ji potlačujeme a vždycky jdeme-li proti ní, dopadáme špatně. duše je totiž to, na co se můžeme spolehnout. jenže většina lidí ji necítí, jen o ní mluví a vůbec netuší, o čem vlastně mluví...

 

díky za úvahu... jsem se zamyslela a to je fajn :)  a je to na dlouho, tak ti tu nechám pár řádků :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru