Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Scholastika lásky

28. 03. 2016
6
5
1399
Autor
Movsar

Hádka

Sousedi se dovolávají práva hádky. Ještě neřinčí talíře vyzdobené klasy, zatím jen ve spirálách sviští hlasy. A píchají do panelů horem dolem. A vždycky to tak trochu píchne u srdce, když si člověk uvědomí, že hádka je malé mezilidské zlo. 


Variace na jedno téma

Otočíš tranzistorem a rázem nejsi sám. Ty ve tmě ložnice a svět. A spousta klíčových slov a vět: láska, krása, srdce. Jedno téma, mnohé variace. 


Stopy mládenecké radosti

Raduj se mládenče v mladosti své. Slova starozákonního Kazatele teď svítí pod lampou měsíce a mládenci křižují ulice. Od baru k baru, cesty nejméně ze všeho sešněrované. A dali by si líbit lásku do páru a dali by si líbit nějakou divou Báru. Ráno po nich zbude trocha rozbitého skla a třeba i naděje nějaké Báry. Stopy mládenecké radosti.


Scholastika lásky

Spor scholastiků lásky: Spánek zamilovaných je nedělitelný, praví matematik. Spánek zamilovaných je nemyslitelný, odpovídá romantik a dovolává se autority básníka. A básník spí po obědě, pod kostkovanou dekou spí a tiše tráví uzeného sledě.


5 názorů

pampelin
01. 04. 2016
Dát tip

milé*


Kočkodan
28. 03. 2016
Dát tip
Básník se dovolává práva být alespoň občas zdekovaný. No, když je u toho tichý jako uzený sleď, tak proč ne…

Movsar
28. 03. 2016
Dát tip

díky, goro. sousedi to provozují jen občas, takže jsem musel chytit inspiraci za pačesy, když se dávala.


Gora
28. 03. 2016
Dát tip

Snad se sousedé příliš často nedovolávají práva hádky...

Představa básníka se sleděm a kostkovanou dekou jeví se naprosto kouzelnou../T


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru