Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mrákotná hodina

03. 04. 2016
5
4
1111
Autor
Movsar

Holka

Mostem šla holka se psem. A měla oči jako její husky, smutné a plné lásky. A modré do oblohy a vlasy zapálené stohy.


Dívčí anatomie

Jedla jablko a mluvila o anatomii, holka v metru. V jižním horku byla by ještě hezčí, opřená o pinii, jen tak nalehko, prostá svetru. A se svou kamarádkou by tam u moře svedla o stín hádku. Pak by se dobřily na dívčí způsob: anatomie přišla by jim vhod. 


Mrákotná hodina

Přiházívají se o ní různé věci. V ústech koček nacházejí smrt drobná zvířata, vrátný střežící muzeum posílá mozku informaci o nadměrné dávce morfinu a několik párů promění krátkou rozkoš v početí. Muži s chmelem obnošenými břichy usínají ve světle televizí, ženy osamělé do saténu procházejí další malou krizí. O téhle mrákotné hodině.


Betonová mraveniště

Betonová mraveniště uhasínají do tmy. Tam někde v hlubinách labyrintu, někde uprostřed chodeb a děr, usíná i královna. V posteli s nebesy, hebká nočními krémy, zvláčnělá pilulkou na spaní. Ne, královna není jen na hraní, má poslání: rozhojnit existenci. Co se děje, když už ani žárovky na fotobuňku nevydají jediný lumen? Co pak se děje v betonu?


Ložnice? Studna?

Ložnicí se kývá noční proud rádia, jen sekeru v ruce nemá. Na hranici spánku je to jako na hranici života, člověk se drží, ale pak snadno přepadne přes okraj a padá. Sny prý netrvají dlouho, asi jen takovou chvíli, v níž pavouček svedl zápas o život v ledové studni. 


4 názory

a vlasy zapálené stohy...

celkově moc prima!


Lnice
04. 04. 2016
Dát tip

já se v prosluněném ránu studny nebojím a děkuji za krásné obrazy.-))


Gora
03. 04. 2016
Dát tip

Je to krásné...tu holku s psíma očima vidím jakož i studentky anatomie,ženu v saténu a královnu. Teď jen při usínání nepřepadnout, kouzelníku...díky za cosi krásného, číms mne obdaroval...dobrou klidnou noc            /T.


Kočkodan
03. 04. 2016
Dát tip
Jestli se mi kvůli tvé připomínce Studně bude špatně spát, tak ti zítra vynadám. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru