Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

První hodina prvního dne

06. 04. 2016
5
4
1156
Autor
Movsar

Mandaly

Únor zmizel za obzorem, pomalu ztrácíš z dohledu březen. A sotvas dopil páteční likér s jelenem v erbu, hořce ti chutná nedělní večer. Není žádná přítomnost, jen věčné míjení chvíle. Dějeme se jako obrázky v písku, sotva vytane kresba, závan větru roznese příběh na celé míle.


Hrdlo večera

Večer si nakláníš hrdlem k sobě a piješ. Žádné olivy, jahody, žádný tuk z polévky, piješ svou samotu nasyrovo. Oknem padají drobná světla města a hvězd, perličky na dně.


První hodina prvního dne

Neděle odešla, vrženi do první hodiny prvního dne zakouší nespavci prapočáteční chvíli. Za té se rodil svět. A nebyl v něm ještě člověk, jen nebe a země. A dlouho pak trvalo, než se z člověka stal nespavec, co z peřin by rád zaslechl: Stul se ke mně. Za této první hodiny prvního dne.


Světla existenciál

Na čétédva skončil film o složitosti života. A taky mnoha dalších věcech jako touha, zvědavost, láska, zvrácenost, vina. Kdo toho má málo, může ještě do nočního kina.  A komu je to dost, ten dopije sklenku a před usnutím se myšlenkou dotkne těch existenciál, jako ponocný lamp. Rozsvítí jednu po druhé? Nebo je uhasí?


4 názory

Lnice
11. 04. 2016
Dát tip

není zač, u tebe je vždycky krásno.-))


Movsar
07. 04. 2016
Dát tip

děkuju, návštěvnice mé milé


Lnice
07. 04. 2016
Dát tip
Moc krásné :)*

Gora
06. 04. 2016
Dát tip

Kouzelná zamyšlení...                                      /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru