Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Horký malíček

17. 04. 2016
5
7
1406
Autor
Movsar

Mýty

Odpolední tramvaj: Prsy jí čněly jak homole polabských kopců. Říp a tak dál. Jeden by se ve stínu těch dvou až bál. Pramen státotvorných mýtů i mléka, lebensborn. Tramway porn.


Oznamovací věta piva

Obalená mrtvá zvířata navždy opustila světlo světa. Láhve zasyčely svou oznamovací větu piva. Sytí pantátové a panimámy přiložili tučná břicha k plyši pohovek. Chvíli pohoví a pak půjdou každý po svém. On se proluští k tajence, ona přišije knoflík k halence. A tak stále, věčný návrat téhož. 


Pavoučci

Takové klubko pavoučků, co ulicemi plete si svou síť. Holky. Vyrážejí za kořistí, rozhladovělé jarem, s kuráží jdou bar za barem. Až potom, v tlumeném světle hotelového pokoje. Nešťastník z nahých zad pavoučka přečte kříž. Ale bude už pozdě…


Ztracení

Ztraceni do podniků lidé se ještě omamují vínem, destiláty a sladkou lží. To dětem a mnichům s nocí roste chuť, své sny sní o překot. A nějaká milá bytost přišla by jim vhod. Medvídek Pů, nebo vilná tanečnice. Jen ve spánku člověk uchrání srdce . O tom by ti z podniků mohli vyprávět. Už se potácejí ven, předem ztraceni… 


Horký malíček

Dovezl ji předposlední autobus. Ulice mokrá deštěm odrážela světla lamp, okna paneláků ztemněla na rolety, jako by za nimi tušili, že ta žena je vamp. Ve skutečnosti se sama bála, těch pár kroků ke vchodu je nekonečná cesta fantazií. Ale aprílové nečasí zahnalo ze zároží nechtěné milence, dorazila celá, nedotčená ve své vlhké halence. Nechá ze sebe spadnout make-up, náušnice, sukni i tu důmyslnou věc jménem push-up.

A zatímco z rádia půjde tichá romantika, jí jen zbude dosnít sen z kina. Malíček vprostřed horkého klína.


7 názorů

Movsar
18. 04. 2016
Dát tip

to je milé, stázko. a v které třeba? budu pak o ní dlouze snít.


Movsar
18. 04. 2016
Dát tip

kdoví, třeba jsme se už někde na ulici potkali a vy jste v nějaké z těch stovek miniatur už dávno. ? :-)


Gora
17. 04. 2016
Dát tip

Tvé postřehy jsou neodolatelné, asi bych se bránila při setkání rentgenu ve tvých očích.../abych neskončila v miniatuře:)))/   /T.


Movsar
17. 04. 2016
Dát tip

zvláště u oznamovací věty piva, ne? :-)


Kočkodan
17. 04. 2016
Dát tip
Já jsem při čtení cítil horkost nejen na malíčku...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru