Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drobná erotická différance

26. 04. 2016
8
14
1930
Autor
Movsar

Kudlanka bezbožná

Páru má jak lidská kudlanka, leckterému muži by prostým plácnutím srazila vaz. Teď v tramvaji sedí a nábožně hledí do chumlu gymnazistů. Dostat se tak mezi ně, nejlépe potmě, ještě by velebili maturitu z matematiky. Však ještě poznají ženských zvyky, ušklíbne se skrze poškrábané okno své zvrhlé touhy. 


Pochod neviňátek

Dvě paní vedly labyrintem stanice Můstek stádo dětí. Pochod neviňátek. A holka vedle se na ně smála a z pusy čouhal jí drátek. Není ten svět směšný?


Drobná erotická différance

Flora, hlásí paní rozhlasem. A třeba jmenuje se Flora. Snad bys to poznal z jemného chvění hlasivek, ze zvuků křivek. Ale ty bys raději hledal v křivkách jejího těla mírné odchylky od normálu. Drobnou erotickou différance. A pak bys dekonstruoval a dekonstruoval… 


Tramvaj s hvězdičkou.

Na Andělu přistoupila zrzka, bílá citronová zmrzka. S chlapem zavěšeným do větví madel to až cuklo, zakřenil se jak pongo na banán. Byla by to polízanice, říká jí gestem chlípné opice. Tato tramvaj by měla jezdit s hvězdičkou.


14 názorů

srozumeni
27. 04. 2016
Dát tip
všechny jsou pěkné...***

Movsar
26. 04. 2016
Dát tip

že byste přišli jako k portrétistovi? to je zajímavý návrh, poetické portréty. :-)


Movsar
26. 04. 2016
Dát tip

děkuju stázko. záměr zachytit okamžik je mi u nich blízký.


Kočkodan
26. 04. 2016
Dát tip
Ty jsi vlastně neoddiskutovatelně mrkal nadrát.

Gora
26. 04. 2016
Dát tip

Potěšení na mé straně...


Movsar
26. 04. 2016
Dát tip

lhoták je pro mě ikona, celá skupina 42. jejich poetiku opuštěných čtvrtí, periférie a hudečkova nokturna, to je báseň v malbě. trnku i hlinomaze mám taky rád, ale jejich svéráz už je vyhraněný bu´d do komična, u hlinomaze, anebo do sentimentu, u trnky. ale tvůj výběr je i mm výběrem. až na emmu, ta je spíš na hrníčky. :-)


Gora
26. 04. 2016
Dát tip

Ostatní již nežijí. Zkusila bych to přemlouvání...


Movsar
26. 04. 2016
Dát tip

tak emm by se možná i nechala přemluvit.


Gora
26. 04. 2016
Dát tip

Možná třeba chumel gymnazistů s kudlankou, jinak bych doporučila Emmu Srncovou.../ také Lhotáka,Trnku,Hlinomaze, prostě čarokrásné a fantazijní../


Movsar
26. 04. 2016
Dát tip

děkuju, goro, to s ilustracemi mě potěšilo. kdybych si tak mohl vybrat, nevěděl bych koho dřív. ale nejlépe by to asi podal nějaký malíř žánrů, třeba jan šafranek, tedy ty humorné.


Gora
26. 04. 2016
Dát tip

Velmi vtipné, při představě kudlanky mezi maturanty také myslím, že by se jim zastesklo po matematice...tvé postřehy by měl někdo namalovat, byla by to nádhera... ale ona je i tak..                                                                  /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru