Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pepřová chvilka

29. 04. 2016
7
7
1276
Autor
Movsar

Pepřová chvilka

Proč bych ti měla dávat důvod k radosti? říkala mladá maminka svému synkovi cestou Chaplinovým náměstím. Nad nimi komik z krouceného drátu, mezi nimi mírné drama v mezích zákona. A v nedaleké samoobsluze u pultu lahůdek zatím muž v teplákách poroučel si dvacet deka pepřové šunky. Kývl na třicet. Večer u televize, v těch samých teplákách, bude polykat jedno pepřové kolečko za druhým a zapíjet je pivem přímo z lahve. Vedle v pokoji bude spát kluk a na gauči s jedlíkem sedět ženská. A, nepovšimnuta, lamentuje: Proč bych ti měla dávat důvod k radosti? 


Rádi a aktivní

Blíží se to panelákům v Pripjati, některé večery dům pohltí vážné ticho. Asi že je čtvrtek a lidé vyčerpáním usínají dřív. Choulí se pak k sobě, rádi a aktivní? 


Zóna lásky

Zóna lásky. Noční relace populární stanice. Hlasy lásky? Jeden za druhým, digitálně ostré variace na shakespearovské téma. Jednou muž, podruhé žena. Je vůbec možné přidat ještě navíc, myslet ji jinak, nebo jsme odsouzeni lásku stále nahlížet jen klíčovou dírkou pohlavnosti?


Anglický vtip

V Provaznické houf Angličanů. Každému od tlamy visí provazy nestráveného piva, kdekdo se po nich zvědavě dívá. Oni však z nálady nesleví, právě se řehtají nějakému dobrému vtipu. A znáte ten o opratích z chmele? 


Kaštanová

Něco mezi řekou, stromem a hromobitím kaštanů. A padají jí po kabátku, ale pro děti ani hladové oslíky nejsou. Tak myslí potají na dívku v tramvaji hladoví oslíci. 


7 názorů

Lnice
02. 05. 2016
Dát tip

ano, Kaštanová se mi také moc líbí.-)


Movsar
30. 04. 2016
Dát tip

asi jo. nebo ne? ještě jsem nedočetl knihu ricoera o sobě samé jako o jiném, která právě vyšla v českém překladu. pak se pokusím o odpověď. :-) (byl tento smajlík nutný?)


Josephina
30. 04. 2016
Dát tip

:-)) jsi hladový oslík? ;-)


Movsar
30. 04. 2016
Dát tip

díky. kaštanová je dílo okamžiku, z včerejší tramvaje.


lawenderr
30. 04. 2016
Dát tip

Dnes pro mě nejlepší dvě poslední, zvlášť ta kaštanová - jarem přismažené mlsání:) Ale na chvíli soustředěného čtení a podumání jsou všechny, od tebe:)*


Gora
29. 04. 2016
Dát tip

Ráda jsem početla...                                                               /T.


Kočkodan
29. 04. 2016
Dát tip
Já si myslím (doufám), že ty jsi měl jen hlad...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru