Písmák
Uživatel:
Heslo:
chci být viděn
Nemáte účet? Založte si!
Zapomenuté heslo

+16 neviditelných
Bufet u Florence
datum / id04.05.2016 / 467661Vytisknout |
autorMovsar
kategorieMiniatury prozaické
zobrazeno1012x
počet tipů10
v oblíbených0x
zařazeno do klubůDílo není v žádném klubu.
Bufet u Florence

Zelináři

Neprstit, nemačkat. Tak zní varovný nápis u porcovaných melounů na pultu vietnamského krámku ve Zborovské. To čeští zelináři tak intimní vztah k ovoci nechovají.


Spodničková erotika

Ráno narychlo hledala kalhotky, a jaké našla, to nám teď ukazuje. Spodničková erotika v tramvaji, krátké číslo mezi dvěma zastávkami. Hluboký úklon není završením, ale samotnou show. Potlesk si zaslouží.


Hovězí zadní

Hovězí zadní. Sousedům chutná k půlnoci. Zatímco lidé spí, oni z ohně sundali kusy mrtvého zvířete a jí. A je mezi nimi ticho smrti. Jen chvílemi zamlaskají, když se zpod krusty spečené tkáně vyřine krev a zaplní jim ústa. A usmějí se pak na sebe širokým úsměvem lidojedů.


Bufet u Florence

Z Florence vyjíždějí autobusy bez ustání, nezastavíš to, je to jak globální oteplování. Vlastně, je to globální oteplování. A kdysi byl přes cestu bufet a v něm ti na papírový tácek dali něco mastného a řekli si o drobák. Taky punčové řezy měli vyskládané v pestrých vrstvách za sklem. Lákaly dálkové řidiče, ta věčná chuť na zakázané ovoce. Tam v bufetu u Florence.


Aneta

V rádiu Aneta. Její hlas naléhá, sdělení je ještě naléhavější. Najde správné posluchače? Pár řidičů kamionů nabuzených efedrinovými tabletkami z eráru se řítí černou propastí dálnice. Nějaké páry ochabující z animální chvíle zpátky do lidskosti. Nespavci na hranici snu. Noční hlídač krájející v soustředění uzeninu. Vietnamští zahradníci střežící cyklus konopného květu. Najde Aneta své posluchače?   

Sdílejte dílo:



Názory čtenářů (Zobrazit smazané)

|< <
> >|

09.05.2016 08:48:29Marcela.K.

Chytrej řidič si klidně punčovej dá...ale je to hezký myslet si, že nesmí ;-)

05.05.2016 15:55:37Lnice
Krásné,poetické, já si u tebe vždy ráda počtu:)
05.05.2016 15:50:57MKbaby
Celou noc. Ale při málo stupních, stačí do těch 90. Je to žrádýlko... masíčko je křehounké, šťavnaté, voňavé... :-P

Taky se v poslední době rozmáhá vaření masa ve vakuovaném sáčku v páře a tam se vaří při pár stupních nad 60. Taky bych to rád zkusil :-P
05.05.2016 09:30:16agáta5

CELOU NOC?  to bych z toho měla uhlíky, ta moje trouba peče jako divá!

05.05.2016 09:21:22MKbaby

Nebude :-P

http://www.labuznik.cz/recept/maso-pres-noc-svickova-a-dalsi/

05.05.2016 09:07:49Movsar

díky za zprávy, milé a propečené! a výstižné, kočkodane.

05.05.2016 08:44:08agáta5

jestli ty náhodou nekecínkuješ :) nebude to jako podrážka?

05.05.2016 07:59:43MKbaby
Hovězí nejlépe péct hodně dlouho při nízké teplotě :-P
04.05.2016 17:18:06Diana
Zase príma ***
04.05.2016 13:09:31agáta5

nemačkat, jen lehce očumovat a dát tip a zase vypadnout :)))

to hovězí je fakt hustýýýý


|< <
> >|
Všechny kritiky na jednu stránku



Kritiky a názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.
Veškerá autorská práva na jednotlivá díla náleží výhradně jejich autorům. Právní odpovědnost za obsah uveřejněného díla nese jeho autor v plné míře.