Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bufet u Florence

04. 05. 2016
10
13
2157
Autor
Movsar

Zelináři

Neprstit, nemačkat. Tak zní varovný nápis u porcovaných melounů na pultu vietnamského krámku ve Zborovské. To čeští zelináři tak intimní vztah k ovoci nechovají.


Spodničková erotika

Ráno narychlo hledala kalhotky, a jaké našla, to nám teď ukazuje. Spodničková erotika v tramvaji, krátké číslo mezi dvěma zastávkami. Hluboký úklon není završením, ale samotnou show. Potlesk si zaslouží.


Hovězí zadní

Hovězí zadní. Sousedům chutná k půlnoci. Zatímco lidé spí, oni z ohně sundali kusy mrtvého zvířete a jí. A je mezi nimi ticho smrti. Jen chvílemi zamlaskají, když se zpod krusty spečené tkáně vyřine krev a zaplní jim ústa. A usmějí se pak na sebe širokým úsměvem lidojedů.


Bufet u Florence

Z Florence vyjíždějí autobusy bez ustání, nezastavíš to, je to jak globální oteplování. Vlastně, je to globální oteplování. A kdysi byl přes cestu bufet a v něm ti na papírový tácek dali něco mastného a řekli si o drobák. Taky punčové řezy měli vyskládané v pestrých vrstvách za sklem. Lákaly dálkové řidiče, ta věčná chuť na zakázané ovoce. Tam v bufetu u Florence.


Aneta

V rádiu Aneta. Její hlas naléhá, sdělení je ještě naléhavější. Najde správné posluchače? Pár řidičů kamionů nabuzených efedrinovými tabletkami z eráru se řítí černou propastí dálnice. Nějaké páry ochabující z animální chvíle zpátky do lidskosti. Nespavci na hranici snu. Noční hlídač krájející v soustředění uzeninu. Vietnamští zahradníci střežící cyklus konopného květu. Najde Aneta své posluchače?   


13 názorů

Marcela.K.
09. 05. 2016
Dát tip

Chytrej řidič si klidně punčovej dá...ale je to hezký myslet si, že nesmí ;-)


Lnice
05. 05. 2016
Dát tip
Krásné,poetické, já si u tebe vždy ráda počtu:)

MKbaby
05. 05. 2016
Dát tip
Celou noc. Ale při málo stupních, stačí do těch 90. Je to žrádýlko... masíčko je křehounké, šťavnaté, voňavé... :-P Taky se v poslední době rozmáhá vaření masa ve vakuovaném sáčku v páře a tam se vaří při pár stupních nad 60. Taky bych to rád zkusil :-P

agáta5
05. 05. 2016
Dát tip

CELOU NOC?  to bych z toho měla uhlíky, ta moje trouba peče jako divá!


MKbaby
05. 05. 2016
Dát tip

Nebude :-P

http://www.labuznik.cz/recept/maso-pres-noc-svickova-a-dalsi/


Movsar
05. 05. 2016
Dát tip

díky za zprávy, milé a propečené! a výstižné, kočkodane.


agáta5
05. 05. 2016
Dát tip

jestli ty náhodou nekecínkuješ :) nebude to jako podrážka?


MKbaby
05. 05. 2016
Dát tip
Hovězí nejlépe péct hodně dlouho při nízké teplotě :-P

Diana
04. 05. 2016
Dát tip
Zase príma ***

agáta5
04. 05. 2016
Dát tip

nemačkat, jen lehce očumovat a dát tip a zase vypadnout :)))

to hovězí je fakt hustýýýý


gabi
04. 05. 2016
Dát tip

neprstit :)*


Kočkodan
04. 05. 2016
Dát tip
Nepatrí zadní hovezí jeste i k té slecne v tramvaji? Ale nerad bych se jí dotknul...

Gora
04. 05. 2016
Dát tip

Anetě moc přeju vnímavé posluchače a tobě vnímavé čtenářstvo...Z hovězího zadního se mi udělalo šoufl, nápis neprstit je prostě kouzelný a tvé povídání též.../T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru