Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kokosové ostrovy

08. 05. 2016
8
13
1842
Autor
Movsar

Pár krátkých úvah - moralit v miniatuře.

Tyranie ksichtů

Kolik selfie dnes bylo pořízeno? Miliony, desítky milionů. A kolik z nich nebude do zítřka zapomenuto? Ty s celebritami a mezinárodně hledanými teroristy možná. Digitální mandaly pro krátké potěšení z pár palečků nahoru. Tyranie ksichtů, řeklo by se tak nějak hospodsky přímočaře. Éra mizení.


Kokosové ostrovy

Každý musí na kokosové ostrovy. Aspoň jednou za život, lépe jednou za rok. Patří to k dobrému tónu. A co tam? Coby, hodně jíst, pít a fotit. Taky si vyjet na slonu. A hlavně všechno hned lifrovat na fejsbůk. Ať lidi udělají kuk! No a nějaké ty palečky pak zahřejí.


Fajnový ocásek

A co je ještě in? Být znalcem vzácných vín. Kupovat je v intimním přítmí nóbl krámku, nechat si o nich šeptat sladkým hlasem pana majitele suchou vyprávěnku. Večer pak u televize začít o těle, buketu a harmonii, převalovat tekutinu v ústech, sledovat, jak stéká po sklenici. A na závěr to zajíst jitrnicí. Fajnový ocásek!


Grilovačka

Kdo negriluje, ať nejí! Osadníci gastronomického Nového světa jsou nekompromisní. Kombíkem dojedou pro deset kilo kližky, na terase rozpálí rošt, stačí trochu uhlí nebo nějaké knížky. A už se škvíří tuk a nebem jde černý oblak jedu jak v šestaosmdesátém od Černobylu. Děti křičí, manželky klevetí, chlapi přísahají pivu. Nedáme si k tomu nivu? Položí kdosi zásadní otázku. Ještě by někdo mohl navrhnout otevřít víno, nejlépe svatovavřinecké. A pak už se jen zalesknou brady mastným štěstím, kterému se tady říká – grilovačka.


13 názorů

Marcela.K.
09. 05. 2016
Dát tip

Hmmm tentokrát nic pro mě... vlastně možná...ten fajnový ocásek, ale bez vína a jen z řeznictví od Stránských ;-)

Neselfuju, na kokosovém ostrově jsem nebyla, a negriluju ...jsem já vůbec normální?! :-))


Movsar
08. 05. 2016
Dát tip

přesně, aleši. třeba začnou vznikat nějaké banky s human selfies, budou jich tam milardy a člověk, co si založí účet, pošle sms za 90kč, si bude moct vybrat.

já zas tu její tetuáž považuju za jediné plus pořadu. :-)


MKbaby
08. 05. 2016
Dát tip

Kachnu v Sapě jsem objevil díky přítelkyni už před dvěma lety, v tomhle Kamu nemá ani prsty, ani nic jiného :-) Navíc je na můj vkus strašlivě pokérovaná :-(


Na Kokosových ostrovech si dáváme do kokosu...

a tyranie ksichtů? jen další varianta smajlíků...obrázkové písmo dostává pomocí selfie lidskou podobu. a selfie sex zůstává...


Movsar
08. 05. 2016
Dát tip

tak kamu zasela semínko! mě inspirovala k už třem miniaturám. jednu jsem jí dokonce poslal. neopodvěděla. asi proto, že je otevřeně ironická.


MKbaby
08. 05. 2016
Dát tip

Já grilované kachně ze Sapy :-P


Movsar
08. 05. 2016
Dát tip

tak to asi jo, proto dávám přednost chlebu s ředkvičkama


MKbaby
08. 05. 2016
Dát tip

Neumětelství bohužel existuje i v oboru grilovaček :-)


Movsar
08. 05. 2016
Dát tip

kombík je čeistě náhodný, domyslel jsem si ho při představě toho množství kližky. já sám jsem neřidič.

s pravdou ven: jaro tady, tak kolik grilovaček bylo? ovšem jistě knížky pestřily chvíli, nekončily v ohni.


MKbaby
08. 05. 2016
Dát tip

Na Kombíky nesahat :-)

Je fakt, že takovouto parodii na grilovačku jsem už zažil...


Gora
08. 05. 2016
Dát tip

Vše opět bezva, ale poslední, grilovačka, je smíchotvorná až k pláči...knížky, říkáš?!                                                                                          /T.


Kočkodan
08. 05. 2016
Dát tip
Tyranii ksichtů se možná plně vyrovná tyranie mých komentářů. :-) A kokos mám moc rád.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru