Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zelený Innocenc

16. 05. 2016
7
7
1323
Autor
Movsar

Noc dlouhých spermií

Na protest proti trudným historickým okamžikům pořádají milenecké páry Noci dlouhých spermií. Je to něco jako pochod s Avonem, ať už je to romantika, nebo na honem. A teprve čas ukáže, zda jejich protest nebyl taky než trudným historickým okamžikem.


Svár světů

Jsem sám a používám vodu po holení. Paradox osamělého člověka: vábí nic kolem sebe. Heidegger by řekl, že nic nicuje. K tomu nelze nic dodat a vůbec nic na to říct. Do světa prosté ložnice voní svět haute couture. Svár světů. A tak mohu jen doufat v naplnění jiné, neméně básnivé filosofovy věty: V usebrané hybnosti tohoto sváru bytuje klid


Zelený Innocenc

Dvacet tisíc mil nad mořem, ano ještě tam je cítit pach stejného množství hořících pneumatik. Na Slovensku si kedysi dva sopláci hráli se sirkami a podpálili hrad. U Madridu možná ti samí sopláci podpálili hrad pneumatik. Do cesty jim ho nepostavila šlechta, ale společenství nezodpovědných lidí – řidičů. Půjde-li to tak dáí, ekologická krize zrodí zeleného Innocence, co zavelí: Upalte je na těch gumách všechny, Bůh už si je přebere. 


Kosmetika v tramvaji

S makeu-pem si poradí i v tramvaji. Štetečky roztírá jemný prach po tváři, energickými tahy jako expresionista ve víru kompozice. Tak ještě rty a na úplný konec dvěma ranami udá přísný tón obočí. Dílo je na světě. Ne, ona není královna. Carevna je to!


7 názorů

Movsar
20. 05. 2016
Dát tip

pěkně vypočteno.


CHT
20. 05. 2016
Dát tip

klid-odstup-ironie.

Toť destilát usebranosti.


Movsar
17. 05. 2016
Dát tip

díky, přátelé, jsem rád, že se vám líbilo-


agáta5
17. 05. 2016
Dát tip

tak tohle je naprosto dokonalý!!!  v usebrané hybnosti tohoto sváru bytuje klid... úplně ho cejtím :)

tohle - jsem myslela celý !


Gora
16. 05. 2016
Dát tip

Klid je občas dobrý, ale...  Chytré postřehy vtipně sesumírované, jste básník, pane:)))   /T.


CHT
16. 05. 2016
Dát tip

Ten klid ti závidím.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru