Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na odvrácené straně lásky

21. 05. 2016
5
3
1137
Autor
Movsar

Malinový jam pátku

Pouliční muzikanti už mažou malinový jam. A lidé? Pátek dospěl k odpoledni, jejich nadšení je plnoleté. A co teprve až se setmí..


Smíchovský chám

Kam jde kam, ten smíchovský chám? Jednu ruku vo vrecku, v puse od olivy pecku, jde ulicí tak neúprosně sám. A slunce se už třepotá ke střechám, on v tom podvečerním světle hledá žízeň dam. Co hledá, je jen klam.


Na odvrácené straně lásky

Nebál se odvrácené tváře lásky, a tak ji požádal, aby se otočila. A ona tak bez hlesnutí učinila. Už nemuseli nasazovat masky. Tam na odvrácené straně lásky.


Železitá píseň tramvají

Tramvaje skučí svou železitou písničku noci. Jako poslední spoje je plná únavy, opilců, pachu laciného vína, ale taky milenců na cestě z kina. A občas to v ní zacinká, to aby nezapomněl na domov, kdo v rytmu pražců rád si pospinká.


Tři a více

Spánekm si vedou svou. A ne tak zřídka společně, ve dvou. Jen skuteční gurmáni bez bázně a hany praktikují počty „tři a více“. A ráno si jeden přes druhého sdělují, jaká že to byla špice.


Utajený světadíl

A rádio? Janek má svůj plán a cíl a hledá utajený světadíl. Podobně Hitler měl plán a cíl a hledal svou ultima Thule. Ale přece jen musíme přiznat, že mezi těmi chlapci je rozdíl.  


3 názory

Gora
21. 05. 2016
Dát tip

Souhlasím s qíčalou:)  A cháma bych ukončila po ...žízeň dam / tak mi to zní...//T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru