Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Homo digitalis

21. 05. 2016
5
4
1216
Autor
Movsar

Tři kritické miniatury.

Podvečer v zahradnictví

Je pátek podvečer a v zahradnictví lidé vybírají antické sochy. Vzít Venuši italskou, nebo mélskou? obrací se padesátník v golfovém triku na ženu. A co Davida? opáčí ona emancipovaně. Zabalte nám je obě, poručí personálu. Plastovou kartičkou přejede krabičku, zapípá to a už jsou na parkovišti. Přes moře tisíciletí putují v úložném prostoru kombíku dvě sádrové figury někam do Nebušic. Tam budou stát a hledět do stejně sádrových tváří zbohatlíků. A dál nic.


Óda na konzum  

Stejně jako motory rodinných kombíků vychládají srdce manželů. Vrátili se z nákupní galerie, kde se kochali vystaveným tovarem. Pak snědli půl kila bifteku a u pekaře Pavla ještě stihli koupit briošky na ráno, kdy vezmou vejce a kávu varem. A nanovo budou meditovat, co přikoupit do bytu a jestli k obědu salát, nebo kýtu.  


Homo digitalis

Člověk digitální éry: člověk profilu. Virtuálním prostorem proudí profily. Je jim věnována péče, aktualizují se údaje, fotografie, volí se vhodní přátelé, vstupuje se do vybraných klubů. Někdy se dají profily do pohybu, vznikají multitudes, aby brzy pohasly a profily opět upadly do narcistní letargie. Homo digitalis.


4 názory

paradoxem je, že digitální soubory se do sítě nejdřív vkládají analogově (tedy ručně)


MKbaby
22. 05. 2016
Dát tip
Umíš a ještě máš pravdu. Umíš totiž nejen psát, ale i dívat se.

Gora
21. 05. 2016
Dát tip

Sochy-známka vkusu..vychládající srdce...narcistní letargie.../T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru