Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poezie umělého světa

06. 06. 2016
8
8
1931
Autor
Fouraix
Buď to není tak dávno, nebo to hrozně letí, co zde autor - informystik Danny zveřejnil odkaz na svou aplikaci vytvářející několik veršíků, cca stejně dlouhých, často zábavných, se kterou mě tehdy bavilo blbnout snad celý večer. Už je to tu zas, ale ještě sofistikovaněji, na bázi neuronové sítě. Bohužel, tentokrát žádný odkaz přímo na program, ale jen jeho produkt. No a jaký to má vztah k Písmáku? Asi by stačilo, že jde o literaturu, ale použitá neuronová síť se učí za použití databáze poezie právě Písmáku. Takže pokud ve vydané sbírce "Poezie umělého světa" najdete nějaký svůj speciální novotvar či patvar - je to klidně možné ;-) Odkaz: Poezie umělého světa edit: Předchozí odkaz je vlastně rozhovor s tvůrcem, odkud teprve vedou některé odkazy. Kniha je ke stažení zdarma tady, pokud se vám chce registrovat v Kosmasu. cca 2/3 k přečtení online tady

8 názorů

Amale
27. 02. 2017
Dát tip

Jo, tady je maličká, co byla programátorem vyřazená jako nepovedená:

NEJHEZČÍ DÁREK

50 kčs, tak moc tě mám rád

 

No není to pěkná miniaturka? :-)

 

 

 


Amale
27. 02. 2017
Dát tip

Je tam hodně zajímavých básní. Některé mě tak uchvátily, že vznikl i překlad celé sbírky do ruštiny.

Na otázků "proč umělou poezii?" nelze asi odpovědět jinak, než otázkou "a proč další poezii vůbec?" Copak nebylo ještě básníky řečeno vše na tolik způsobů a v tolika řečích, že chudáka čtenáře už z toho brní mozek? Ale ono se dá psát pořád... A pořád jinak a o jiném. Teď se nám zdá, že UNS píše o nás, ale třeba jednou bude psát o sobě, nebo o svých soukmenovcích. Nechme ji, ať se to učí.

Je to pouze další básník mezi námi - nic víc, nic míň.


Fouraix
11. 06. 2016
Dát tip
snake_01: já s tím nemám nic společnýho, krom toho, že sem to vrznul na písmák. řek bych, že to upraveno není, páč, když vznikla nějaká drobná chybka, koncovka v nesmyslném pádu, nebo nic nepřipomínající novotvar, je to necháno jak to je. akorát je to výbor z mnohem větší množiny textů, kterých je rychlej počítač i s tím složitým neuronovým generováním, zřejmě schopen chrlit megabajty v řádu minut. zajímací je taky generování hudby. z autorádia sem už poměrně dávno slyšel, že existuje program schopnej komponovat vážnou hudbu na základě rytmických, harmonických atd zákonitostí, která teda zatím nedosahuje kvalit mozarta, ale už je srovnatelná třeba s berliozem.

snake_01
11. 06. 2016
Dát tip

Četl jsem některé ty texty a musím uznat, že tvůj počítač vytvořil v mnoha případech nadstandardní věci, je to až fascinující, jak je schopen pracovat s juxtapozicí, gradací, eliptičností atp.

Zajímalo by mě, jestli je to poezie úplně bez zásahu živého člověka, nebo jestli ti počítač vydal verše a tys je pak protřizoval a kompletoval.


Fouraix
07. 06. 2016
Dát tip
norsko: dik za upo

agáta5
06. 06. 2016
Dát tip

Vůbec tomu nerozumím, proč umělou poezii? Svět je plný krásný poezie,

nebo že by nastal nový čas?


správně! nechme dřinu strojům!!!


Norsko 1
06. 06. 2016
Dát tip

Pozie ti upoutávku hyzdí


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru