Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska k umění

07. 06. 2016
11
5
1288
Autor
Movsar

Láska k umění

U Josefa Chuchmy došlo na téma vztah k výtvarnému umění. Zástupce velkého aukčního domu ukazuje na konec sběratelství: dnes kupci hledají jen investici, už žádná láska k umění. To nepřekvapí. Vždyť v kapitalismu postupně nahrazovala užitnou hodnotu věcí hodnota čistě směnná, až se vše stalo jen zbožím a spektáklem. Z heideggerovské věci, das Ding, je jen houska na krámě. Aura je pryč, řekněme s Benjaminem. Láska je veřejně vysmívána. Všechny aspekty autentického vztahu k umění tak dostaly smrtelnou ránu. Zbývá jen tupá touha po rychlém zbohatnutí a laciné zábavě. Ostatně, jak musí být situace vážná, když i obchodník s obrazy takto v televizi poplive své chlebodárce. 


Anife má známost

Top star magazín. Anife představuje svou německou známost. Jens už jí koupil i byt s předzahrádkou, teď před kamerou poslušně griluje pstruha a nechá si drbat módní plnovous. Až se štáb vytratí a v katalogové ložnici zhasnou světla, dostane se mu od divoženky náležité odměny a bude to řádná vzpruha. A bude z toho mít výraz grilovaného pstruha.


Alergen s telefonem

Tramvají víří pyl a banality, alergeny v pilné práci. Ženská za mnou má telefonickou chvilku a nás ostatní to dráždí k zlosti. Alergie jsou prý civilizační nemoci. Tady to sedí bezezbytku.


5 názorů

No jo, ta Anife, to je prý tronádo.  :-))))   /T


Kočkodan
07. 06. 2016
Dát tip
Kam se hrabou všechny pyly na tablety, na mobily...

agáta5
07. 06. 2016
Dát tip

láska k umění se zvedá z popela... u mně v dílně určitě :))) teď zrovna vybarvuju modrou engobou květy vistárie... a fakt mě to baví... že by láska k umění?  hihi

 


Gora
07. 06. 2016
Dát tip

Líbí se mi tvá Láska k umění: s uměním kupčit je myslím hřích, když přitom ta láska zmizí...  jinak Anife je nezdolný element: přežije vše:( /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru