Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sleduj nit

09. 06. 2016
0
4
668
Autor
Amale

Zkus sledovat nit slov a citů,
Co předou tlapky někde v dáli.
Piknik u Pramene - v pažitu
Prostřeme ubrus našich žalů.
Odchází jaro v slzách deště.
Ještě však žijem. Píšem ještě.
Dokud nás anděl hýčká v noci,
Ještě jsou Klíče v naší moci. 


4 názory

Amale
10. 06. 2016
Dát tip

Chápu. Pro mě je poezie proces. Ne výsledek mého snažení pro tebe jako čtenáře. Já jdu před tebou (dokonce někdy i před sebou) a ty vidíš jen stopy.  Můžeš je sledovat přesně, ale nemusíš. Ale pořád je vidíš. Když se ztrácím (přestáváš chápat první nejbližší obrázek/obsah), pak slyšíš mé kroky nebo trávu, jak se ohýbá pod mýma nohama - to už je vyšší úroveň - pokud já a ty jsme na stejné vlně. Podle stop odhaduješ, kdo jsem. Podle hlasu - kam asi tak jdu. Rozumíš mi?


Kyna
10. 06. 2016
Dát tip

Já to chci po tobě, a ty to chceš po mě (nás/všech/čtenáři). Otázkou je, co je životu příjemnější.

Osobně vnímám poezii ve všem a nepotřebuji mapu, ve které můžu jít, kam chci. To je můj normální život, tam můžu jít, kam chci. V básních chci mapu, podle které někam dojdu. Podle člověka, který mě tam zavede a něco mi ukáže. To je pro mě poezie.


Amale
10. 06. 2016
Dát tip

Tohle je improvizace na cízí báseň. Máš pravdu, že bez textu prvotního impulsu je to kapku nesrozumitelné. Ale zase, sakra, vytvoř si něco svého v téhle mlze na mým palouku... Mě třeba cizí verše píchnou a unesou, i když jim nerozumím dokonale. Ba možná ještě víc, protože tam mám prostor.  Prostě jen pluju po cizí řece a pak najednou cítím, že už mě nese jiný proud - můj. Ale voda je tak trochu společná... A ty po mě furt chceš nějaké posloupné dění/myšlení a závěry a klíče od bytu a bůhvíco ještě...))


Kyna
10. 06. 2016
Dát tip

Forma asi jo, i když je to místy složité a místy jednodušší jak kdyby sis nevyjasnil, pro koho píšeš.

Obsah asi ne, protože v tom vidím jen, že subjekt jako jakž tak žije, ale je to prázdný a smutný no, protože se vzdálily city a slova. Proč? Jak? A co bude dělat? 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru