Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Exploze věčného ženství

11. 06. 2016
10
9
1282
Autor
Movsar

Zápisky ze sobotních potulek Prahou, 11.6.2016.

Mokrá trička

Sobota se rozhrnula na déšť a na Staroměstském náměstí ženy, každá na sobě růžové triko, čekají na povel. Až přijde, uvedou do pohybu tělo obřího lososa. Ten proplave ulicemi proti proudu až k ostrovu, kde své pohlavnosti složí poslední účet. Ale než ta trudná chvíle nastane, prosím déšť a odhaduji, která dnes bude miss mokré tričko.


Exploze věčného ženství

V čele jde tisíc bubenic. A taky jeden bubeník v bílém kloboučku. Ten bude na Štvanici roztrhán. Zatím víří štěstím jako kůže jeho nástroje, ale čas se chýlí, už jsou u filosofické fakulty. A teď vztyčili obří figurínu bohyně Kálí s uťatou hlavou muže, neboť ten za všechno může. Ach, exploze toho věčného ženství. Na Klárově, sytý dojmy, je opouštím. 


Poslední pohled na Avon

Ohlédl jsem se a horizont stále růžověl. Jako květ nebo pohlaví do daleka zel. A protože pršelo, vlhnul.


Lační Japonci

V ústí Nerudovky si Japonci vybírají z nabídky klobás. Ten, co nemá hlad, je fotí. Za chvíli budou okradeni a vydání žlučníkové krizi. Ten, co ji mít nebude, je vyfotí a za uspořené peníze objedná taxíka do Motola. A nebude levný…


Kuřačka z Toleda

Španělka svou cigaretou válčí s komáry. Sice tady žádní nejsou, ale ona má na mysli preventivní válku, co kdyby byli. A tak svými chirurgicky přesnými údery, po vzoru americké armády, vyfukuje kouř do prostoru okolo stojících lidí. Neboť co kdyby mezi nimi byl komár. (Napadá mě: skutečný problém nejsou kuřáci, ale ti, co kouření jen imitují.)


Aj posledné cigarety

Zaslúžiš si, sprav si radost. Mladík v antikvariátu medovým hlasem pobízí svou dívku ke koupi červené sukně. Už musí být celá ulepená. Pak se sejdou, projdou všechna pražská korza, ona v nové sukni. A on zas potáhne medové řeči, nabídne pivo alebo teplé gaštany. Napřesrok už zůstanou v Blavě, jí bude sukně malá a on příjde aj o posledné cigarety.. 


Návrat ke kořenům

V ulici Žatecké opřeny o sokl kavárny dvě blondýny berou pauzu. A do telefonů cosi píší. Jedna že bude dneska spát u kamaráda Ríši. A druhá že by ugrilovala pstruha. Souložit a krmit se, lidstvo zažívá návrat ke kořenům.

 

Centrální uložiště zadnic

Na mostě u divadla už propuká líná atmosféra. Party mladých Američanek kroutí big mac zadnicemi a co patnáct metrů fotí okolí. Takto důkladně nedokumentovali Prahu ani imperialističtí agenti v dobách studené války. Žádný metr, žádná vteřina tohoto světa už nebude zapomenuta, leda by byla vymazána z centrálního úložiště. Ty holky z Arkansasu by měly pořídit dostatečné množství snímků svých zadnic, neboť hrozí, že budou českými muži zapomenuty, ba přímo vymazány z paměti.


V ústech mastnou řeč

Otylý Polák vysvětluje svému hubenému synkovi, že chlap má jíst tluscz abo cos takiego, že to je to pravé a jediné pro chlapa. Kluk se krmí koblihou a poslouchá, zdá se, že si bere rady otce k svému dosud neztučnělému srdci. Zatím žije pro truskavkový džem, ale jednou půjde možná znovu tímto mostem, vedle sebe synka a v ústech mastnou řeč.


Tisíce růžových spermií

Na Štvanici už byly vypuštěny balónky. Tisíce růžových spermií lásky na cestě k oplodnění oblohy. Je na čase roztrhat mužskou oběť, bubeníka s kloboučkem. A pak jej rituálně pozřít, neboť svou roli již naplnil. No a pak přijde na hudbu. Vítr vane pouští, po písku žene klobouk...


9 názorů

lawenderr
12. 06. 2016
Dát tip

:) možná pro to klokotání krve je mi blízké, jj, jaro ... :D


Movsar
12. 06. 2016
Dát tip

marcelo, nemaluj čerta na zeď. ten obraz z první jsem zvažoval, zda není zraňující, cynická, ale pak jsem si uvědomil, že ji myslím v dobrém, až vilně dobrém smyslu. proč bych se pak měl nechat zastzavit umělou zdí korektnosti.

díky, lawender, tato série je o něco víc fantaksní než sobotní bývají. za to může to víření bubnů, skutečně to bylo dionýsky opojné.

 

 


lawenderr
12. 06. 2016
Dát tip

dneska mi připadá obzvláště podařené, nebo více na mou notu ... podařené je vždy:) růžový rituál, barbaři s mobilními lovy beze zbraní a Praha se líně protahuje do léta ... Takto důkladně ji nedokumentovali  ani imperialističtí agenti v dobách studené války ... :)))*


Čudla
11. 06. 2016
Dát tip

/*


Marcela.K.
11. 06. 2016
Dát tip

Poslední pohled... vloni se v tom průvodu smála i moje snacha...naposledy.


Movsar
11. 06. 2016
Dát tip

díky, přeju, ať je brzy líp!


Závidím ti, že máš čas se v klidu projít.   /T

Mně to zatím moc daleko bez berlí nedojde.


Kočkodan
11. 06. 2016
Dát tip
Jen ať holky z Arkansasu vyfotí si Prahy krásu, usmějme se vděčně, ví, že nejsou v Čečně.

Gora
11. 06. 2016
Dát tip

Je to exploze tvých skvělých nápadů.../T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru