Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nebe na hvězdy hubené

13. 06. 2016
6
5
1102
Autor
Movsar

Hořká chvíle

Zurčí tu kašna a za zády se klepou motory aut, malý kout Plzně. Na lavičkách posedávají dvojice, každá ve svém důvěrném hovoru. Pak přijde chlapisko, strká do vody pivisko a zjevně se těší, až v hořké chvíli nalezne svého důvěrníka.


Kouř od žemlí

A na jedné lavičce se krmí holky šunkovými žemlemi. Je kulturním zvykem požívat stravu ohřátou, alespoň o polednách, a tak se jim od žemlí kouří a šunka uvolňuje všechny své esence. To zvíře, co právě přežvykují, porazil muž. A na něj si ty dvě ženy myslí: jak je porazí ranou do hlavy, nohy jim vytáhne vzhůru a nechá z nich odtéct všechno . Neboťhryže jak uhry pod mýdlem


Slabosti o nocích

Lidské, příliš lidské, vysmíval se německý filosof slabostem člověka. Když ale k půlnoci vyhasnou skoro všechna okna paneláků, nic naplat, slabosti se derou jak zemdlelý měsíční svit do pokoje. A můžeme se ptát, co na nich je to příliš. Není-li ovšem nejistota otázky taky jen slabostí. K takové slabosti ale člověku je se hlásit.


Nebe na hvězdy hubené

Nebe na hvězdy hubené, kdoví jestli se ještě někdy slávou vyklene. Do kosmické tmy zapuštěná světýlka, ještě je prý pár míst, odkud se pod nimi dá číst, jako kdysi čítával Klement G. pod lampou na ulici. Ale to je zas jiný příběh.


5 názorů

Kočkodan
13. 06. 2016
Dát tip
Na Klementovi G. je krásně vidět, jak může četba člověka zušlechtit.

Chvíli postát, rozhlédnout se a podělit se o postřehy. Paráda.  /T


Lnice
13. 06. 2016
Dát tip
Jímavé:)

Gora
13. 06. 2016
Dát tip

Lidské, krásně lidské...                                                            /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru