Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlčák

Výběr: StvN
14. 06. 2016
15
16
1144
Můžete se třeba postavit na hlavu, malér neuhlídáte. Já bych mohl vyprávět. Nejdřív trochu o sobě. Líbí se mi na mně, že jsem slušný člověk, chovám se zdvořile a ohleduplně.
 

Trochu paradoxní je, že jsem přitom schopen přátelit se s Vlčákem. On se tedy správně jmenuje Vlk, Drahomír Vlk, Vlčák mu říkáme někdy od páté třídy. Je to prase. Známe se od školky. A proto ho nemůžu zavrhnout. Cítil bych se nepříjemně, jako zrádce. Navíc Vlčák je člověk asertivní a nadprůměrně nevnímavý k signálům. Nejde se ho zbavit.

"Zajdeme do Hvězdy!" navrhl dychtivě Vlčák, když mě po čtvrt roce potkal na ulici.

"Tam jsem nebyl, ani nepamatuju," odpověděl jsem. Vlastně proč ne, Hvězda je docela pajzl, tam ostuda nehrozí, jelikož Drahoš tam zapadne jako puzzle.

"Celý je to tam teď předělaný," řekl Vlčák a já ho příliš neposlouchal.

A bylo. Někdejší lokál byl pryč, místo něj nová restaurace, ubrusy, na každém stole vázička s kytkou, tichá hudba. Což dřívější hosty odpuzuje. Ale no nic, do takových podniků se pak stahuje slušnější část města. Vlčák byl adaptabilní, jemu to nevadilo. Usedli jsme a poručili si pivo.

Vlčák si lokl, postavil napůl prázdnou sklenici a otřel si pěnu. Spokojeně se rozhlédl. Pak zbystřil.

"Ty vole," vydechl tlumeně. "Ty vole, ta je má..."

"Co, koho?" zeptal jsem se zmateně.

"Támdlencta," ukázal bradou. Podivně se mu leskly oči.

Podíval jsem se ve směru brady. Seděla tam učitelka mého syna. Mladá učitelka. Ta by do bývalé Hvězdy nikdy nevkročila. Průšvih byl, že Vlčák do současné Hvězdy vkročil. Jak už jsem se zmínil, je to prase. To znamená, že když vidí správný výstřih, doslova mu jebne. Většinou to skončí ostudou. A já jsem tu s ním. Tohle bude čistokrevný průser.

"Vidíš ty její kozy?" zachraptěl Vlčák. Zíral učitelce přes dva stoly na tričko. Jestli si ho všimne, začne na ni dělat grimasy, začne se pitvořit, slintat, pak vstane... Když před ním neuteče, chytne každou rukou jedno z jejích ňader, jemu to bude úplně fuk, klidně si nechá nafackovat, hlavně že drží. A já? Já budu ve škole vyřízenej. Jak mě uvidí na rodičáku, bude si reflexivně zapínat knoflíky až po temeno. Byl jsem tam přeci s tím úchylem.

"Vlčáku, Vlčáku, Vlčáku, Vlčáku!" šeptal jsem naléhavě a zuřivě, ale co naděláte s šílencem, který se sápe po poprsí, i když zatím jen očima. A jako v okamžicích smrtelného nebezpečí se mozek vybičuje k nadlidským výkonům, i já dostal instinktivně nápad.

"Pane vrchní!" zavolal jsem na procházejícího číšníka. Okamžitě zabočil k nám.

"Budete si přát?" mírně se ke mně nahnul.

"Dáme si vepřovou pečeni se zelím a dvojitým knedlíkem," řekl jsem nahlas.

"Dvakrát vepřovou, dvojitý knedlík, prosím," uklonil se číšník a odešel. Začalo odpočítávání.

Věděl jsem, že jediná věc, která dokáže Vlčáka vrátit z jeho sexuálního běsnění na zem, je žrádlo. A z toho vepřo knedlo bylo na prvním místě. Moje budoucnost se teď vařila v kuchyni. Doufal jsem, že ve Hvězdě mají rychlého kuchaře.

Učitelka se občas na židli vypjala a Vlčák změnil barvu. Nevnímal nic, než její hrudník. Věděl jsem, že jestli se mladá žena skloní ke kabelce, kterou měla položenou na koberci, bude to poslední kapka, Vlčák to nevydrží. Patrně jí roztrhá tričko, aby se dostal k pokladu. Pak už mu bude všechno jedno. Číšník s tácem!

Z talířů se kouřilo, dávají tu velké porce. Přes všechen stres se mi začaly sbíhat sliny. Vlčák slintal už dlouho.

"Vlčáku! Vlčáku!" zabušil jsem mu pěstí na rameno. Otočil se ke mně a hned na to k talíři. Pára ze zelí ovanula obličej.

"Ajajaj...," udělal Vlčák s potěšením nad vepřovou pečení. Jaká to mocná zbraň proti sexuálnímu násilí. Takový plný talíř, to je nejlepší pomůcka ke vštípení zásadní poučky: Vepřová je objekt, žena není, zelí je objekt, žena není, knedlík je objekt, žena není objekt!

"Tak jak?" zeptal jsem se.

"Výborný, kurevsky výborný!" zamlaskal Vlčák a já věděl, že z nejhoršího jsem venku. A učitelka, ač to nevěděla, tak také. S úlevou jsem sledoval, jak Vlčák požírá osmý knedlík a všechen sex na světě, všechno, co se podobá ženským ňadrům, je mu úplně ukradené. A ještě větší úlevu mi u desátého knedlíku přinesl pohled na učitelku, která zaplatila svou kávu a zmizela z Hvězdy do bezpečí. Zlatý knedlíky, zlatá vepřová se zelím. Katastrofa zažehnána, dobře to dopadlo, Vlk se nažral a kozy zůstaly celé...


16 názorů

:)*


reka
14. 07. 2016
Dát tip

Ta pointa je super. Je to napsané lehce a svižně a ten styl k tomu sedne, jako bys povídal (dlouhý) vtip. 


careful
09. 07. 2016
Dát tip

Hmm... já se teda nebavila. Nepřišlo mi to vripný ani zajímavý ani z toho nic nevyplynulo... prostě jeden debil, co někde sedí s ještě větším debilem...ne, že by tací nebyli, ale když si o nich čtu, tak jen ve chvíli, kdy spáchají pár vražd a jsou za katrem.... a ani tehdy mi tyhle primitivní existence zajímavé nepříjdou...

Prostě na to aby to bylo vtipný, je to vtipný málo ... za mě teda spíš vůbec...a jinak tam nic není.

Forma je v pořádkum, číst se to dá, ale taky nikde nic zajímavého.


dobré to je ...:-)))......*/***


StvN: Jo... vlastně ano


StvN
29. 06. 2016
Dát tip

Muzu zaradit do PM?


StvN
29. 06. 2016
Dát tip

Dobry. Bavil jsem se. 


Zuzulinka
21. 06. 2016
Dát tip

jo, nenadarmo se říká...že i láska prochází žaludkem... a dobré jídlo je lepší, než špatný orgasmus...:)


skvělé rychločtení


Lakrov
15. 06. 2016
Dát tip

Dobře se to čte a přitom to působí, jako by to bylo napsané rychle, naráz  dost spontánně. Závěrečná věta tomu dává pěkný anekdotický nádech,  odpovídající náledě předchozího textu.  Tip.  


Kočkodan
14. 06. 2016
Dát tip
A už zase perfektní pointa. Chytnout vlka není nic příjemného, ale co teprve, když to chytne Vlka... Vím, že moje následující myšlenka se dá sotva realizovat, ale nemělo by se některým pedagogům vlastně spíš ubrat?...

agáta5
14. 06. 2016
Dát tip

jsem čekala, že zvládne obojí :))))


IQ nick
14. 06. 2016
Dát tip

Tak mě rozsmála už první věta a dál to bylo pořád lepší!  b:-)

Akorát mě zarazilo,  že si bude "reflexivně zapínat knoflíky až po temeno" - není náhodou temeno vzadu? Jestli by nebylo lepší, kdyby si ty knoflíky zapínala až pod bradu ... :o)))))


kdo by řekl, že k takové klasické pointě se dá propracovat takovým neotřelým způsobem :o)


Gora
14. 06. 2016
Dát tip

:-)))    pobavilo a závěr skvělý.......                                                                                           /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru