Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dóm lásky

14. 06. 2016
7
6
1114
Autor
Movsar

Dóm lásky

Blíží se desátá a na Brumlovce už dávno generují peníze, to bohatství všech milenců. A chovají se k sobě důvěrně, říkají si jmény, sdílejí soubory v počítačích, volají si, pijí spolu kávu, přesně jako milenci. A nemohou se toho všeho nabažit, tak spolu tráví čas od rána do večera. A předákům lásky je i to málo a k půlnoci svádějí ostatní, aby ještě chvíli zůstali. Brumlovka, dóm lásky. 


Chci .. do Berlína

Chci si s tebou zajet do Berlína, poslouchám už pátý měsíc z internetu. Kdo by nechtěl. Jsou tam děti ve stanici Zoo a taky ruina kostela, okousaná zeď a Hitlerův bunkr. A ulice plná lipek a k obědu dõner kam se podíváš. Beru tu reklamu na milost, ale s podmíněným odkladem na pět měsíců.


Kavárenské včeličky

Mají žihadla, ale včelky to nejsou. Nesedají do korun lipek, ale do proutěných křesel kaváren, aby svá tělíčka zkrmily zmrzlinou. V téhle práci umějí být taky pilné. Kavárenské včeličky Václaváku, ta nenasytná zvířena.


Unavení cvalíci 

Dvěma americkým cvalíkům je i Mezibranská malá. Sunou se jako dva unavené shermany Falúdžou a funí. Ještě pár metrů a bigmac menu jim dodá šťávu zas na pár ulic. A cestou do sebe vyklopí v kýblech kávu. Ta země, ti lidé jsou zkrátka big!


6 názorů

Zbora
17. 06. 2016
Dát tip

Pozorný pozorovateli :)


Lnice
15. 06. 2016
Dát tip
:) unavení cvalíci třeba nakonec obejdou celou Prahu...:)

agáta5
15. 06. 2016
Dát tip

kdo by nechtěl... já nechci :))))

cvalíků nám nějak přibývá ...


Big ani náhodou a ke koukání taky nic moc. A ta naše česká děvčata už se jim také podobají.   /T


Kočkodan
14. 06. 2016
Dát tip
Jen aby se z včeliček nestali povaleči...

Gora
14. 06. 2016
Dát tip

Vtipné /big cvaldové, včeličky/, současné...                        big/T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru