Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Erótovi svědci mléka

26. 06. 2016
8
18
1888
Autor
Movsar

Nahé předpolí 

Tady je nahé předpolí Prahy. Stud se sem snáší jako tíseň na Náhorní Karabach, ale stejně rychle mizí. Dívky tu prvně veřejně odhalují ňadra, je to jejich malé poselství urbi et orbi. Muži, pokud nevěnují pozornost tomu poselství, obětují láhvovému pivu, celé hekatomby neuronů obětují dementogennímu lupulinu. Je ta oběť smírčí? Smiřuje touhu se zákonem?  


Tři sprosté blondýny

Tři sprosté blondýny. Netrpí příliš těsným vztahem ke své tělesnosti, naopak ji nechávají žít vlastním životem. A ona se teď dává slunci stejně jako pohledům. Netrpí ale ani příliš těsným vztahem k řeči, povídají si jako by řeč byla jen záplavou banalit. Jedna se teď ohnula a z šatů na celý ten kritický svět vystrčila zadek.


Pohanská svatyně

Zlíchovský kostelík bije poledne. Lidem z protějšího břehu je ten řez časem lhostejný. A kostelík sám? Vždyť Zlaté lázně jsou svatyní pohanství. Jediné, na čem místním sejde, je sluncežár. Ženská na dece vedle právě konstatuje: Pere to pěkně. A dál s přítelkyněmi probírá změnu příjmení zpěváka Brzobohatého: To šláp do velkýho hovna, to ta jeho Kuchařová, kráva blbá.


Galerie novodobé vanitas

Zlaté lázně. Dofoukal lehátko ve tvaru kanoe a ihned ho vyfotil. Významně, jako by byl nejméně Michelangelo, co právě dokončil Pietu. Ulehl do něj a není pochyb, že dílo již koluje fejsbůkem, tou galerií novodobé vanitas.


Dodatky na minoritní téma

Přede mnou leží dvě lesbičky. Jedna se odkudsi vrátila a sděluje druhé: Viděla jsem pěknou holku. Já jich tady taky viděl.. chce se mi potvrdit. Pak se k sobě přitisknou a mají se. Nevadí mi, že jste lesbičky.. chce se mi dodat a na důkaz se přitisknout. Všechny dodatky na minoritní téma nakonec smlčím. 


Erótovi svědci mléka

Už je vcelku opálená, svým tučným ňadrům ale dopřává mléčnou barvu. Když si srovnává horní díl plavek, můžeš se na tu krátkou chvíli stát svědkem mléka. A pak o tom vypovídat před tribunálem chlípnosti. Jistěže jen pravdu, neboť pod přísahou bohu Erótovi.


Pistolnice

O službu ve Zlatých lázních strážníci metají losem. Tady své kolty neužijí, tady je zóna míru. Ale na obzoru dívka s kolty vtetovanými do oblin boků. Schyluje se snad k přestřelce? ptají se neklidně náhodní přihlížející.  Ne, bude z toho nejvýš pokuta za přestupek na úseku zákona o zbraních. Hádám, že to ta dívka uhádá na pouhé napomenutí.


Mississippi za Národní

V bezmasé jídelně bezkrevný pár z Ameriky. Oba mají kšiltovky, batožiny a on ještě asijký původ. Tuší ti dva studentíci, že tady panuje rasismus horší než v Mississippi? Jen mu říkáme, v krátkých okamžicích sebereflexe, xenofobie čili nic. Zatím se smějí a dovádějí s kukuřičnou plackou, ale místní bílí farmáři už se zadívali přísně… 


Waldorfští blbečci

V antikvariátu rodiče s ukřičeným blbečkem. Otec s trvalou na hlavě s ním ovšem jako s blbečkem mluví, neboť sám nemůže jinak. A zatímco kluk odněkud vytahuje a pohazuje po podlaze knihy, matka, blondýna také s trvalou, kouká do polic s duchovní literaturou a nadšeně zaskřehotá na celé kolo: Steiner, to je ten zakladatel waldorfské školy. Ani trochu mě její reflex nepřekvapil.


Naked bike ride

Újezd. Výjimečně jdu na zelenou, a přesto se do přechodu řítí skupina cyklistů. Jenže tito jsou ke všemu úplně nazí. Pionýři na Západě už tradiční akce naked bike ride. Být sražen nahou cyklistkou, to bude mít přece jen jiný šmak, říkám si, zvlášť když svým klínem padne správně.


18 názorů

pedvo
28. 06. 2016
Dát tip

Zajímalo by mě, jak dopadli ti dva studentíci v bezmasé jídelně mezi těmi rasisty.


Marcela.K.
28. 06. 2016
Dát tip

Hele, Movsare, ty jsi fakt Whitesnakeho bloknul kvůli té hlavě? :-)

Vždyť je to legrace :-) si to představ, zasměj se a ...

Kdyby to bylo zlý, tak to chápu, ale takhle?

Samozřejmě tipuji, asi jsem "otrlá" z práce, když mě i nahatá cyklistka v tvé představě pobavila :-)


lawenderr
28. 06. 2016
Dát tip

... jen, že se mi úplně nelíbilo, abys věděl :))*


Movsar
27. 06. 2016
Dát tip

to je dobře, jsi elektronickým důkazem toho, jak málo stačí ke štěstí. a pokud chceš ohromovat pedanterií, měl bys to umět: pubus se neodvozuje od anglického "pub", kam tak nejdál dohlédneš.    


Whitesnake
27. 06. 2016
Dát tip

"s trvalou na hlavě" mě pobavilo... to snad aby byl hloupej trknut, že se nejedná o trvalou v podpaží či na "piazza pubus" ? Jinak jsem se bavil i jinde....


Movsar
27. 06. 2016
Dát tip

goro, je to jen frustrace, ono platí, že nejvíc na sebe člověk řekne sám. tedy její "analýza" bude nejspíš taky její vizitka.


Gora
27. 06. 2016
Dát tip

careful: připadáš mi dnes jaksi nenaladěna:((( soudím dle tvých komentářů. A nadsázka a humor: říká ti to něco?


careful
27. 06. 2016
Dát tip

Já když to čtu, tak mi je trapně za ty lidi i za autora... ta poslední část je odporná... něčemu takovému říkám uslintanost, většinou se jí dopouští neatraktivní jedinci, páč jsou to chudáci ,na které by nikdo nikdy padat nahý nechtěl, poklud by tedy dost nezaplatili.... chápu, že R.L. se to líbí:/


početla jsem si ...........:-)............*/***


Movsar
26. 06. 2016
Dát tip

ano, ani jsme se nesnažil ten letní obrat zakrývat.

zchlazeny, nemaluj čerta na zeď..


Horkem sálající zprávy z velkoměsta  budou brzy zchlazeny.  /T

 


Gora
26. 06. 2016
Dát tip

S příchodem horkého počasí jsou tvé miniatury  jaksi obnaženější, korunu nasazuje pád neoděné cyklistky:))))))                                                      /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru