Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Let tučným létem

29. 06. 2016
3
4
1153
Autor
Movsar

Zlíchovští kameníci

Zlíchovští kameníci berou dobrou chvilku. Ke slovu přicházejí cigarety, limonády a trocha k snědku. Žádné zbytečné řeči. I holky z plechových skříněk mlčí, jen si do té pohody hladí ňadra. Kameníci jsou tomu rádi.


Holky pro film

Ty holky rostou pro film. Třeba o stopařkách. Kraťásky jim upravil sám mistr střihu, těžko sporé lemy zadrží jejich zadnic tíhu. Na jedné se vyřádil i ve výstřihu. Scénář a ty další věci už bych si vzal na paškál sám. Klapka.


Let tučným létem

Řítí se svým superbím vozem Smečkami a v očích má účet všech svých tučných let. Bordelpapá. Holkám dopřává luxus, každá má svůj pokojíček a na stolku vždy čerstvý květ. A on chodí od jedné k druhé, denně ve stejnou hodinu, a ke každému květu přivoní. V posledním patře už připomíná čmeláka zpitého nektarem do pohádky. Takto by neměl létat, hučí to pak tím růžovým úlem. Jenže nedá si říct, a tak teď letí na svých superbích křídlech ulicí, vstříc tučnému létu. 


Taurologie

Tři černé perly Mosambiku, jdou Václavákem a dráždí muže jak rudý hadr stádo býků. Je jen otázkou času, kdy některý přeskočí elektrický ohradník zákona na ochranu mravnosti a s pěnou u nozder spáchá hanebnost. A skončí, až bude mít dost. Nazvěme tu definici jeho vůle taurologií.


Prapůvodní údiv

Anděl. Pozoruju lidi, jako bych nikdy žádného neviděl. Je to úžasné, propadnout se aspoň na krátký okamžik k nulovému stupni mysli, dosáhnout prapůvodního údivu. Víří horko a ženám dekolty perlí potem. Pozoruju je a ony občas tázavě pohled opětují, něco jako: Tos je nikdy neviděl?! Ne. Ale marno vysvětlovat.


4 názory

To nejde necivět. Snad jen raději hledět mimo, prostě do  blba.  /T


Gora
29. 06. 2016
Dát tip

Křídla superbí a údiv prapůvodní vedou:))                                


Kočkodan
29. 06. 2016
Dát tip
Tak nevím, co je horší – růst pro film nebo pro šibenici...

"...jako bych nikdy žádného neviděl..." - ano, to je ideálnípohled na svět. Pohled čerstvě narozeného novorozence. Pak už je všechno jen opakování...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru