Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V erotickém mezičase

08. 07. 2016
2
6
1237
Autor
Movsar

Uprchlý podnikatel

Uprchlý podnikatel už se houpe. Jenže nikoli na lucerně, nýbrž v síti natažené mezi dvěma palmami. Na kokosových ostrovech našel druhý domov. Ruce si myje ve sluníčku, raketou pálí do míčů a o večerech se přebírá v rybím mase. Je to lepší než na Pankráci v base, vysvětluje s plnými ústy, ale anglicky, štíhlým mulatkám. No pak s nimi zmizí v stínu ložnice. Možná ten ostrov nemá mezinárodní smlouvu o vydávání, ale i tamní rybky mají kůstky.


V erotickém mezičase

Jdou z kina. Ne, nežhnou jim oči po příběhu, mají v rukách kyblíky s kukuřicí a limonádou. Sejdou do garáží a dají se zhurta noční autostrádou. Dva znuděné páry v erotickém mezičase. 


Koncesionářovo středomořské štěstí

Eros a Tina. Kolem nich malebná ulička a taky chumel dětí s nahými bříšky. Ti dva udávají tón, zpívají a tančí mezi pomeranči, krásné bílé zuby v úsměvz ukazují světu. Každý, kdo v pravou chvíli zapne televizor, se může stát obyvatelem toho úžasného světa. A taky může tančit a smát se vůkol. Ale běda, běda jak nezpalatí koncesionářské poplatky. 


Adventní parfém

Tramvaj rozvonělo cukroví. Vanilkové rohlíčky, kuličky, rumové ham. Jenže je červenec. Patrně adventní parfém na kůži některé z dam.


Menežerink řeči

Manažer odbytu, manažer příjmu, kvality a kvantity, komunikace, reklamy, lidských zdrojů, account manager, senior i junior, call centrum. Podnik nesmí být člověku zvenčí prostupný, nejen fakticky, ale ani symbolicky, řeč podniku je čistě soukromá; už to není ani ptydepe, umělý jazyk předepsaný celé společnosti svrchovanou mocí. V létě budou ti lidé pít v kempu, potykají si,  z beček postaví věž, v bahně svedou řež. Za úplňku se pak vydají touze. Ale ve věstníku napíšou: V rámci proběhlého teambuildingu posílila sekce HR spolupráci se sekcí PR, byla navázána řada partnerských kontaktů a v rámci volnočasových aktivit se prezentovaly limity interních procesů i jednotlivých zaměstnanců. A CEO s doutníkem v ústech odpaluje patnáctý míček a je spokojený, že věci se procesují podle plánu.    


6 názorů

Lakrov
22. 07. 2016
Dát tip

Zaujala mě jen první a poslední kapitolka.


Kočkodan
08. 07. 2016
Dát tip
Moc bych si přál alespoň únavu materiálu u houpací sítě. Ale tu on bude mít jistě kvalitní...

ještě mě napadlo: mají dnešní CEO cvičení CO? :o)


jsem v "korporaci" na tak nízkém stupni, že takové dorozumívání nemám zapotřebí, ale jeho globální univerzálnost celkem chápu.

Ano, pro drobného zákazníka to může být nepřekonatelný problém. Ale opakuji: stejný problém existoval za rudých khmerů...jen jinými slovy.


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

ty tím jazykem taky mluvíš? podstatnější je ta neproniknutelnost faktická. jak o tom pěkně uvažoval bělohradský: korporace jsou jako partyzáni: když potřebují, zaútočí - donutí k uvaření smlouvy. a pak zmizí v lese, kam už spotřebitel nepronikne, skrze všechna ta call centra apod., aby smlouvu zrušil... je to partyzánsština.


tovární ptydepe je stejné, jako bylo v dávných časech s výrobními, technickými, personálními a obchodními náměstky. Jen se trochu globalizujeme, tak přejímáme zahraniční titulky, ale na svých úrovních si rozumíme :o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru