Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč jsou některé ženy tak zvrhlé

08. 07. 2016
5
9
1416
Autor
Movsar

Pátek, 8.7.2016.

Pomáhat a chránit

Před kavárnami stolky a u nich holky. Ledovou kávu berou do parády, to je léto. A z těsných šortek stehna svítí nahé veto. Ale chodci se nevzdávají a pozorují, jestli si je některá náhodou nepocintala, že by nabídli malou pomoc.


Poslední sousto

Naposledy vydechl. V zahradní restauraci jedlík. Pak už jen tiše pozoroval slavíky v kleci a trávil špekový knedlík. Břicho vyklenuté hojností zářilo jak květ Prahy barokní. Náhle mu pod nos přišla vůně jahod v želé, už nebylo pochyb, i je uvězní v těle. Aneb pravý jedlík nikdy neřekne poslední sousto.


Hluboké čepy

Máme žízeň na pívo, tak co koukáš, nádivo?! říkají řečí těla ti dva chlapíci před pivnicí, když si na ohromná panděra pokládají půllitry. Páteční podvečer dorazil do Starých Hlubočep. A je hořký a je do pěny a je tak neměnný.


Proč jsou některé ženy tak zvrhlé

Svá obří ňadra přikrmuje vanilkovou zmrzlinou, ta černovlasá paní z Tesca. A bere taky víno, růžové, na večer. Začne zmrzlinou, moc si jí dá. Ale ne všechnu, je jí celý kyblík. Pak manžel otevře víno, hudbu a noci nezvratitelnou sudbu. Opijí se a ona celá opilá a růžová tím vínem nasedne nahým podbřiškem na svého muže. A on celý růžový bude na konci chroptět jak poraněné zvíře. Dojedí zbytek zmrzliny a vypravěč se zeptá: Proč jsou některé ženy tak zvrhlé?


Porkés a Chariboia

Bere si time o nákupní chvilce, neboť ta není bez dřiny. A tak sedí nohu přes nohu, ty stehna to je pletenec hadů, co uškrtili Laokoóna i se syny. Jsi jen v nákupní galerii, a přesto jakoby před uměleckým dílem. A tady, před ní, snad ještě lépe než před antickým sousoším měníš svou perspektivu smrti: krk bys nabídl…  


9 názorů

Čudla
09. 07. 2016
Dát tip

/*


ano, poslední sousto mi zůstane v paměti...


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

u vás asi dávají přednost knedlíkům bavorským.


Kočkodan
08. 07. 2016
Dát tip
Řeknu, která věta je asi mou favoritkou – pravý jedlík nikdy neřekne poslední sousto.

Marcela.K.
08. 07. 2016
Dát tip

To jistě ...zdá se ;-)

Ale mýlíš se, jen je mi líto, když mě někdo zklame...ale i to je život.

U nás právě začalo pršet...tak možná by stačil i déšť ;-)

http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=260259


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

copak touha, ale hněv, hněv rozpaluje, viď, marcelo..


Marcela.K.
08. 07. 2016
Dát tip

...že by "nová"inspirace...nějak sklouzáváš...asi je Ti vedro. To chce vlézt do studený vody...jako jeden tlouštík - ten přeplave Botič a je z toho moře ;-))


Gora
08. 07. 2016
Dát tip

Porkés a Chariboia:-))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru