Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nad koktajlem bos

12. 07. 2016
5
5
1245
Autor
Movsar

Nad koktajlem bos

Tři holky v baru. Brčky si dopřávají barevné koktajly a dovolávají se genderově vyváženého čtení výroku Kazatele Raduj se mládenče v mladosti své. A jako antický svět přál lásce mezi muži, i ony se, po těch tisícovkách let potlačovaných práv, vydávají jednopohlavní libosti. A muž, co je u toho pozoruje, je nad koktajlem bos.


Hořící keř z Přístaviště

V Přístavišti se mezi keříky líbaly holky. Takové macatice v šortkách, nejspíš se právě potkaly a vyrážejí k vodě. Kolik vášně v tom polibku bylo, dobrých sto padesát kilo. A tolik jí bylo, že keř vedle nich vzplanul a hořel. A projde kolem něj později chodec s výrazem proroka a ustrne v domnění, že je za tím zásah vyšší moci. Nikoli, jen moc lásky a příslib blízké noci.


Sny o území prostoprsých dam

Ti lidé tam, ach, často sní o území prostoprsých dam. Je to jejich linie úniku, cesta na malou kokosovou pláže někde v Karibiku. Směr určují hormonální toky, jsou jich celé příboje, ale plavba oceánem nebývá poklidná. Tak takové je valdické léto.


Jak se na sebe díváme

V slavné a zhudebněné Kainarově básni to je zvláštní situace malého zvířete, které se dívá na jiné, ještě ne chytit a rvát si z cizího, ale už přece. Na trávníku se sluní dvě pozdní třicátnice s umělými ňadry. Když si jedna lehne, druhá ji pozoruje zvláštním způsobem, pro nějž jsou mi básníkova slova blízká. Pozoruji obě a v paměti hledám příhodnou báseň pro svůj pohled.


5 názorů

Movsar
12. 07. 2016
Dát tip

karle, díky. jsem poměrně silně ponořen do miniaturistické formy, ale pár skoropovídek tu mám taky.

ferry, valtické léto je nádherné, plné meruněk a když měsíc visí nad zámkem, jak se poštěstilo předloni mně, je to skoro až pohádkové místo. valdice bych ovšem nepodceňoval, tam to taky sálá dávnými časy.  

díky, goro a honzyku za zastavení.


Ferry
12. 07. 2016
Dát tip

Nejde spíš o léto valtické??? To by odpovídalo mým poznatkům z minulého týdne. *

:)


Honzyk
12. 07. 2016
Dát tip

*


"mládenče" je míněné už vyváženě, jako "saranče". nebo to Kazatel zvoral. To se může stát i kazateli. Nebo ne? Mají dívky v mladosti jiné zadání? nevím. Ty odstavečky jsou v podstatě všechny vynikající, nadržené tvůrčím zájmem nacházet a svobodně pojmenovávat věci. Pouštíš se autore také do něčeho většího?


Gora
12. 07. 2016
Dát tip

Pozorování a přidaná hodnota tvé fantazie..."malé zvíře" :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru