Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

R. L. (23.07.2016 08:53:23)

28. 07. 2016
0
9
640
Autor
MKbaby

Nevyžádaná zpráva od R. L. a následující korespondence. Obrázek si udělejte sami.

Učinit tomuto individuu dobře míněnou nabídku je v jeho očích totéž jako ukázat slabost... S tímhle se holt nevyjednává, tohle se dá pouze zamáznout... buď fysicky, na což nemám žaludek, nebo alespoň tady, na Písmáku, což nejsou ochotni udělat admini.

V uveřejňování této korespondence hodlám pokračovat do té doby, dokud nebude klid.

R. L. (23.07.2016 08:53:23):

Petříku, nevidím Tě dlouhou dobu psát normální věci, které jsou jen a jen Tvé, a které umíš jen Ty. Nezavřel si svoji dílnu, že ne?

 

MKbaby (23.07.2016 09:22:27):

Nezavřel, Romane, neboj se. Já ale píšu ne z donucení, z povinnosti něčím naplnit prostor Písmáka, ale z vnuknutí, mne to holt musí napadnout... a pak se to třeba sype jeden kousek za druhým. Ale jak je báseň vydřená, tak je to na ní vidět a zní nepřirozeně... zkrátka musí přijít inspirace.

Mnohdy mne inspiruje i třeba jen název tvého díla, aniž bych ho četl a aniž by jeho obsah měl něco společného s obsahem toho tvého. A nevznikají z toho špatné věci. Ty máš totiž fantasii a na těch povedených dílech je to hodně vidět, je tam velký potenciál.I když dílo samo není třeba zrovna dokonalé, myšlenka je moc pěkná. Četl jsem i tvá nejstarší dílka a našel si mezi nimi spoustu hezkých, takových, která jsou milá a přitom nijak nedrhnou, prostě moc hezké kousky. Takových je ovšem v tvé poslední tvorbě jako šafránu. Jak máš imrvére vztek, je to strašně znát i na tvorbě. Ty zlé kusy plné zloby ani nezmiňuji, tam je to jasné, ale i na těch nekonfliktních je to znát - drhnou rytmicky, přízvučné a nepřízvučné slabiky se mezi sebou perou a není to dobré.

Ty holt mnohdy (jako každý druhý, buďme objektivní) i v dobré víře stvoříš prostě příšernost - nerytmickou, neladící, s gramatickými rýmy (těm se ovšem často nevyhnu ani já), mnohdy s chybami (proslulá je třeba tvoje kánoje, přičemž se píše kanoe, ale máš jich mnohem víc), a pak přijde třeba takový skvost jako tvůj dnešní Francouzák - dílko vtipné, milé a podle mne po všech stránkách dokonalé. Rád bych ti k němu napsal pochvalnou kritiku. Ale nemohu.

Přitom se samozřejmě vůbec nic neděje, když se autorovi něco nepovede, i když si dotyčný myslí, že napsal bůhvíco. Písmák je amatérský literární server, ne tabule cti nositelů Nobelovy ceny za literaturu. Já jsem v historicky nedávné době smazal třetinu svých kusů, protože mi přišly hrozné, a mazat se bude znovu.

Pokud tvoje dnešní zpráva znamená nabídku míru, pak ji nadšeně přijímám. Nechme to tak, ale skutečně pro všechny. Ať si každý tvoří své příšernosti i své skvosty, naučme se neurážet druhé a co se nám nelíbí, prostě nečíst a nechat být. Máme zase možnost něco dobrého udělat a někam se posunout. Co ty na to?

 

R. L. (23.07.2016 20:31:47):

Petříku, takhle hloupě žárlit, pořád čekám na něco veskrze Tvého. Pochopil jsem, že tou tvou nenávistí v debatách, diskuzích, zakrýváš jen, že Ti psaní vlastně moc nejde. Kdyby šlo, jistě bychom rádi hltali, jak to, či ono jsi bezvadně zpracoval. Místo toho jim tam říkáš, jak piji (vedle, jak ta jedle), jak žiji sám (papírově ano, ale jinak je to jinak), prostě jen hloupě lžeš. Já jsem se nijak nevyčerpal, jen jsem se nenechal napadat od někoho, kdo je mistr světa, jenom, když se povídá. Chlapče, jsem jiná generace. Tu vaši bych nechtěl.

 

MKbaby (23.07.2016 22:25:13):

Romane,

pokud si myslíš, že na tebe žárlím, pak se velmi pleteš... ono ani není na co, protože tvoje domnělé úspěchy na literárním poli existují jen v tvé hlavě. Což je mi ovšem úplně jedno, stačí prostě nečíst. Já ovšem vůči tobě ovšem necítím ani žádnou nenávist, nenávistné jsou pouze tvoje výlevy, kde nám přeješ, abychom chcípli atd.

To, kdo z nás umí lépe psát, nechť posoudí čtenáři, nám tohle nepřísluší. Já jsem ke své tvorbě mnohem kritičtější než ty k té tvé, já se na rozdíl od tebe nedomnívám, že umím všechno, jsem nepřekonatelný básník a všichni kolem jsou póvl. Takhle se chováš ty.

Znovu se tě ptám - chceš klid, nebo válku? Já volím klid, ale věčně napadat se od tebe nenechám. Oba můžeme na Písmáku existovat a srát na sebe navzájem, stačí si nevšímat jeden druhého. V tvém případě to ale znamená psát si svoje domnělé skvosty a neurážet všechny kolem. Nikdo tě nebude nijak napadat, když ty sám budeš v klidu. Čemu na tomhle nerozumíš? Kamarádi z nás dvou nikdy nebudou a já bych o to ani nestál, protože svůj názor na tebe mám, měnit ho už nebudu a za rámeček by sis ho nedal. Můžeme tu ovšem fungovat, aniž by se vyvolávaly nějaké třenice a rozbroje.

Čím tě např. tak strašně urazila jednooká panenka? Ta holčina měla velké problémy a psaní jí moc pomáhalo se z nich dostat. Ty její zprávy z léčebny neměly hodnotu literární, ale umožnily jí nadechnout se a bylo zajímavé i číst si o dění uvnitř, protože my, tzv. normální, se do těchto zařízení nedostáváme.

Co ti udělala třeba Gora, že ji tak šíleně nenávidíš? Proč o ní např. hloupě lžeš, že má množírnu psů? Atd.

Nechceš se na to konečně vysrat? Já už jsem ti jednu poctivě míněnou nabídku v tomto směru veřejně učinil, ty jsi na ni veřejně plivnul. Proč? Opravdu pro svůj život potřebuješ neustále se vůči někomu vymezovat a někoho urážet? Ty jsi na Písmáku byl za totéž už dvakrát zablokován a pohádky o příčině ti nikdo neuvěří, tvé komenty z té doby na Písmáku stále existují.

Když bude klid a budeš se věnovat pouze svému psaní, budeš mít i víc čtenářů, které jinak odrazuje to hulvátství, s jakým tu vystupuješ. Dokážeš tohle vůbec pochopit? A dokážeš se vůbec povznést nad malichernosti a zabývat se jen tím, co má smysl?

Dokaž své kvality pouze psaním literatury, ne sepisováním pamfletů plných zloby a nenávisti. A na Písmáku bude klid...

 

R. L. (24.07.2016 20:34:55):

Petříku, bouchají saze... Tobě, kterému půlka Písmáku říká Zloděj. Já myslel, že máš koule a ne bláto. Ach jo, modly nám padají. Voni Ti někde poraděj...


9 názorů

MKbaby
31. 07. 2016
Dát tip

Co ke mně lezeš, Románku? Když já si přečtu tvoji parodii na poesii a nijak ji nekomentuji, máš z toho vyrážku. Nelez ke mně taky, jo?

Abych byl ušetřen tvé další nevyžádané péče, opět si tě blokuji. Je to jasné, broučku? :-)


MKbaby
30. 07. 2016
Dát tip
Rybko, to je škoda, nechceš to ještě přehodnotit? Kvůli duševně nemocnému trollovi / trotlovi přece nebudeš odcházet! Tohle by mu vyhovovalo, abychom všichni zmizeli a on se tu mohl se svými špatnými parodiemi na poesii roztahovat sám. Jsi fajn baba, chyběla bys tu!

rybkaH
30. 07. 2016
Dát tip

Smazala jsem veškerou svou tvorbu- a víte proč? protože dokud na Písmáku bude fekální vykradač hrobů Roman lohnert nebo jak se to individuum jmenuje a bude používat ve svých veršovánkách cizí obraty a vydávat je za své a trousit nechutné bonmoty po celém serveru, tak sem nenapíšu ani řádku.. házet perly sviním nemíním..obzvlášť svini této..takže čau Peťo a ostatní normální psavci:)

 


Notreal
29. 07. 2016
Dát tip

A myslite ze to nekoho zajima? Pochybuji. Radeji se sejdete, vemte si diktafon a z tech zbleptu co date dohromady napiste spolecne knihu...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru