Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

,Noc u moře

02. 08. 2016
4
8
727
Autor
RUZIGEL

Moře rachotí a funí nám do oken.Nepřehluší nesmělé a vytrvalé vytí psa. Zní jako hudba sfér, jako teskná velrybí píseň.Nevyje na měsíc, není zraněný, nevábí svého pána.Má jenom hlad a nemá co pít. ve dne jej na chvíli potěší jeho psí kamarádi. Radostně poskočí a chtěl by odběhnout s nimi k bílým vlnám. Řetěz mu trhnutím připomene jeho omezený prostor. Jaký jsem netvor. Jenom se dívám a neudělám pro něj nic.Ani k němu nejdu.

 


8 názorů

Lakrov
11. 08. 2016
Dát tip

Na mně je to sice moc krátké, ale naznačený příběh v tomhle "snímku" shledávám  a uznávám, že poslední dvě věty tomu dávají zvláštní náladu.  


RUZIGEL
04. 08. 2016
Dát tip

KK.oryntko, jsem ve věku , kdy se věk neudává.Dík za přečtení.Budu vděčná za upozornění na jazykové chyby.


RUZIGEL
04. 08. 2016
Dát tip

Goro, dík, překvapila jsi mě.


RUZIGEL
04. 08. 2016
Dát tip

Karpatský knihomole, moc děkuji.Stane se, že pomáhám, ale někdy se to vymstí.

 


 líbí se mi...i když je to hodně smutné.....*/***


Autorko nevím kolik je ti let a jak vhodně napsat komentář. Pokud jsi dospělá, tak dílko je slabé, plné chyb v jazyku i obsahu. I chvályhodná myšlenka soucitu se zvířetem vyzní v takovémto podání hloupě a nemístně jako kýč. Pokud chceš ode mě nějaké doporučení tak uveď svůj věk.


Gora
02. 08. 2016
Dát tip

Dobře napsáno, nepatetické. Naopak já většinou ten vstřícný krok udělám, a pak je kopec plný zvířat.


Hmm, tento text mi pripomenul moje vlastné správanie, že občas stačí tak málo, aby som niekomu pomohol a ja to aj tak neurobím. A s tým sa človek nerád vystatuje. Isteže nielen kvôli tomu tip RUZIGEL.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru