Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dívka v panenském kontrapostu

03. 08. 2016
7
7
1201
Autor
Movsar

Zrcadlová síň

Každá si nese světem svou papírovou taštičku a na ní nápis. Dior, Hermes, Gucci. A myslí si přání: Jen ať čučí! Václavákem jich denně pospíchá moc, s chutí do dárků, do Vánoc. Jen se mužíčku čiň! A jedna je jako druhá, už je z toho náměstí ohromná zrcadlová síň.


Rodinné oslavy

V Albertu na Můstku lákají rozhlasem ke konzumaci zmrzliny. Mrazík. Slyšíme: Zmrzlina je vhodná pro nejrůznější příležitosti, kupříkladu rodinné oslavy a podobně. Vážení zákazníci, máme ji i ve velkých kyblících. Připomíná to prodejní autobusy, které na návsi v určené dny zvaly obec k nákupu. A eskalátory už skutečně na světlo Václaváku vyplivují postavy s kyblíky. To bude po Praze rodinných oslav…


Ta malá naděje na životní roli

Její parfum je divě ovocitý, pohled však znuděný. Prstíčkem jezdí po displeji a jen marně v sobě budí city. Dávno vyhořela. To tenkrát, když láskyplný Nero založil požár v jejím dětském pokojíčku. Ještě i po letech měla z toho na krajíčku. Tak jede v růžovém tričku k Barrandovu a snad jen příslib role ve filmu probudil by ji do úsměvu. Už k ní láskypně přistupuje neznámý muž…


Malý karelský šungit

Ve Zborovské holka, stojí před krámkem a vábí na vonnou tyčinku. Prodávají astrální kameny a vůbec předměty new age kultu. Všechny mají pěkně vyskládané na pultu, stačí s intuicí sáhnout a vydat se jako pan Gagarin na cestu kosmem. Třeba i on u sebe měl kamínek pro štěstí, v kapse skafandru malý karelský šungit. 


Ach ty hořké ztráty

Je tady africké vlhko a to jsme v Podolí. Takhle ve Smečkách a okolí, ale tady? Čekám na autobus, než se prokodrcá džunglí Budějovické, vezme klikatinu dolů a pak přes most s parádou přistane na Geologické. A támhle lomy a na trávníku diamanty dívčích prdýlek. A znalci je počítají na karáty a snivci zas vzpomenou každé promarněné lásky, ach ty hořké ztráty.. Tak už končím.


Dívka v panenském kontrapostu

Tesco, Smíchov. Na eskalátoru stojí tak, jako by někdo ztečí chtěl brát její klín. Je fakt, že jede z patra, kde před nedávnem mezi regály zabili ženskou. Ale snad ne tímhle způsobem. Brr. A tak stojí v pozici antických soch, dbá na svůj panenský kontrapost. A já se jí obdivuji, bere to z člověka všechnu zlost. 


7 názorů

Diana
04. 08. 2016
Dát tip

Zase zajímavé a vykreslené momentky. Hezké. *


Movsar
03. 08. 2016
Dát tip

tak jsem potěšen, že se líbilo. a přijďte zas!


proč vybírat...pochutnat se dá na všech...


.......super zpracované postřehy..............*/********


Kočkodan
03. 08. 2016
Dát tip
Možná měl s sebou Jurij i kýbl (zmrzliny).

Movsar
03. 08. 2016
Dát tip

díky!


Gora
03. 08. 2016
Dát tip

1,2,3,4,5 smutné a hezké, 6 nadějná / vzhledem ke avizovanému účinku na tebe:-) /


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru