Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pentličky v klíně

04. 08. 2016
7
10
1262
Autor
Movsar

Pentličky v klíně

Jede tramvají, ponořená do své věci. Zatrhává si v odborném článku. Fixkou určitým větám uvazuje barevné pentle, takže jsou ve své obludné vědeckosti o něco krásnější. A drží si je na stehnech z poloviny nahých, jak se derou z letních šatů. Takové odborné pentličky v klíně.  

 

Atomové pumy

Pod tílkem má dvě atomové pumy. A drží je v podprsence z gumy. Jedna je pana Putina, druhá pana Obamy. Jen žádné obavy, tohohle nákladu by se nikdo jen tak nezbavoval. Ale chlápek křičí po ulici: Jen je shoďte, jen nás nešetřete! Jen mě s těmi cecky berte po palici! A co na to státníci? Jako vždy mlčí.  

 

Koncipientka v zeleném

Koncipientka v zeleném. Čeká na veřejené zasedání a čas si krátí ťukáním do ajfonku. Snad píše milostné zprávičky, snad si na eshopu objednává sponku. Je krásná, opálená nejspíš z Řecka, kde strávila týden s šéfem kanceláře. Váleli se v písku, jedli ryby s citrónem, fakultativně obdivovali rozvaliny antických chrámů a na pokoji pak v posteli on obdivoval její mlaďounkou rozvalinku. A jednoho večera jí tam dolů dal sponku, ještě byla trochu od písku. Tuze se jim to líbilo, tak si ráno zapsala do notýsku, že jich má koupit celou sadu. Barevné! 

 

Justiční romantika 

Chodbou už řinčí řetězy, už vedou obžalované. Hochy v zločinu kované. Zapisovatelkám hoří oči, tohle by slibovalo romantiku. Třeba by ji při tom držel u krku dýku. Zkrátka začlo jim žůžo. Ale kdo ví, o čem fantazírují soudkyně ze senátu. Možná o tom, že by dnes v kantýně bodly knedlíky na špenátu. A možná o tom, že by nejraděj všechny ty chcípáky v teplácích bodly a šly domů. 

 

Figurky z divadla Nó

Vypadají jako figurky z japonského divadla Nó. Ona má napudrovanou tvář, takže je mrtvolně bílá, a k příteli píská vysokým hláskem. On má černé kalhoty nad kotníky a cupitá kolem ní, jako by byla divem světa. Jdou Spálenou, za rohem mají čajovnu, kde jim připraví Senchu do chuti. A pak zas vylétnou ti prazvláštní motýlci. Někam k Národnímu, žádat o umělecký azyl.  

 

Štastný panda 

Měla upnutou sukýnku a tílko pod prsa, to vše v černé a bílé. A jednou rukou ťukala do telefonku a v podpaží svírala plyšového pandu. Ale nebylo jí nejmíň, skoro k třicítce. Šla někam ke kancelářím, tak jsem bral stopu a stoupal schody za ní, za tou svěží laní. Opálená zádíčka se jí leskla potem, stékal trasou E55 a dělal do slana ten báječný svět. A medvídek se usmíval, vilně a tiše. Ach, být tak to zvířátko z plyše... 


10 názorů

IQ nick
06. 08. 2016
Dát tip

Já Honzu jako člověka moc nemusím, ale spousta jeho fotek je nádherných a druhá spousta v mých očích překračuje hranice kýče, ale na těch i oněch je žena bohyní. Naprosto chápu proč na něj masmédii sfrustrované a po obdivu vyhladovělé ženy stojí frontu :-))))


Movsar
05. 08. 2016
Dát tip

ano, je to tak. ostatně mám rád jana saudka, kája v tom nebyl jiný, ale jan byl více slyšet, a ti to uměli moc pěkně podat. jednou se reportérka ptala káji, když sledovala tu plejádu typů na zdech, jak je možné, že se jim líbí vlastně všechny. a on lakonicky pověděl: no to bude asi tím, že s bratrem nejsme homosexuálové. a dokonce ani v tom vyjádření nebylo nic homofobního. ta láska a tolerance na nich/jejich díle je úžasná.


IQ nick
05. 08. 2016
Dát tip

Jak si tak čtu ty tvoje postřehy, tak mám pocit že umíš ocenit i vychutnat všechny tvary i velikosti od ladné šíje a útlého ramínka, přes míčánky a atomové pumy až po "teplovodní potrubí" a je mi to sympatické.

Nevidím v tom nic vulgárního ani dehonestujícího. Je to milý a trochu mlsný pohled normálního muže na všechny podoby ženské krásy. :-)


Movsar
04. 08. 2016
Dát tip

děkuji, že jste se mnou prošli tím horkým dnem. a iq nicku, ano, j eto tak míněno. jsem rád, žes to vyřkla, protože už jsem byl napomínán, že to myslím vlastně opačně, jako nějaké zpředmětnění ženy. tak nikoli, je to jejich oslava. díky.


Můžské náhledy jsou někdy tak průhledné. /T


IQ nick
04. 08. 2016
Dát tip

Opus na ženskou krásu....s úmysly pochopitelně... :o))) b:-)


..........ráda jsem četla.............*/**


Gora
04. 08. 2016
Dát tip

Ach...být tak to zvířátko z plyše:-)  


to léto teda dělá divy :o)

(odvozeno od slova diva, nikoli od slova div...)


jH
04. 08. 2016
Dát tip

vole, jak zápisky nadrženýho Karla Poláčka, ale dobrý vlastně 

 

*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru