Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O špehování, roztočích a striptýzu - fejeton

19. 08. 2016
9
12
1693
Autor
kuča

 

  Současná doba přináší mnohá úskalí a omezení. Jedním z nich je bezesporu postupná ztráta soukromí. Zvědavé kamery po nás pokukují ve školách, v zaměstnání, v obchodech i na rušných křižovatkách. Mí přátelé se v názoru na tato opatření rozdělili do dvou protichůdných táborů – jedni hovoří o zvýšené bezpečnosti a pocitu klidu, druzí o nepřípustném špiclování a pocitu neklidu. Já sám nevím, musím se zeptat ženy, jaké stanovisko zaujmout.

   Myšlenka, že soukromí začíná se zaklapnutím domovních dveří, není ničím jiným než obrovskou šálivou iluzí. Ovšem největším paradoxem je, že ložnice – místnost, která některým z nás ještě tu a tam slouží coby místo těch nejintimnějších dotyků, hmatů a pohybů, je špióny přímo zamořena. No ano, mám na mysli tu obrovskou armádu mikroskopicky malých, zdraví škodlivých a hlavně zvědavě vlezlých roztočů. Dle tvrzení lékařských kapacit jsou tito tvoři (resp. netvoři) zalezlí v našich otomanech, kanapích a postelích tak důkladně a v takovém množství, až to bere dech.

   Že jsou malí a primitivní?  Nejsem klidný, naopak – fakt, že jsem spolu s manželkou pod neustálým drobnohledem miliónů primitivů, mě vyvádí z duševní rovnováhy. Když špehován tak raději inteligenty!  Vzato přísně do důsledků – právě ložnice je skrznaskrz prošpikována špióny, kteří z nás nespustí oči (nebo co to vlastně mají) a my se před nimi předvádíme doslova a do písmene v celé své nahotě! 

   I když, teď mě napadá, že právě já bych snad měl své zchátralé obnažené tělo roztoččím špiclům ukazovat co nejčastěji! Vycházím z předpokladu, že ani jejich žaludky nesnesou všechno, co oči vidí, a raději odtáhnou jinam.

   Pánové, zkuste to také – buď odejdou roztoči, nebo manželka. A možná zabijete obě mouchy jednou ranou! Tak tedy - striptýzem odpudivých těl za ložnice zdravější a bezpečnější!


12 názorů

Kolobajda
31. 08. 2016
Dát tip

Zítra to roztočíme, drahoušku!  říká mi žena.   Mám dotaz: A proč ne dnes? Dnes dostaneš dvojitou dávku Geriavitu - staroušku!!!   o))   /**


JARUB
20. 08. 2016
Dát tip

Jdu se svlíknout... vlastně počkat, to by mohli oslepnout i nevinné oběti náhodného pohledu, to ne..... tak počkat... SAVO???!!!! - přítel každé ženy....??!!


IQ nick
20. 08. 2016
Dát tip
Já bych řekla, že roztoči nás šmírovat nemohou, protože nás neobhlédnou vcelku. Vidí jenom obrovské šupinky kůže a z čeho ta lahodná sousta padají je jim asi fuk. Takže striptýzem odpudivých těl můžete opravdu znechutit jen manželku/manžela. :o)))) Vtipné a moc pěkně napsané.

agáta5
19. 08. 2016
Dát tip

muhehehe... a to jsem si chtěla jít už lehnout... teď neusnu!


byli...jsou a budou.......roztočové-šmíráci..........*/***


Gerty
19. 08. 2016
Dát tip

Kolega z práce si na ty roztoče koupil lux za osmdesát táců. A ke šmírování inteligenty - už poměrně dlouho mám třeba kameru na notebooku přelepenou černou izolačkou. Občas si škodolibě představuju, kolik hackerů už díky tomu klepla pepka nebo skončili v blázinci :-)


MKbaby
19. 08. 2016
Dát tip
Zítra to roztočíme, drahoušku :-D

Manželku ponech si nejen pro radost,

s luxem vypudí roztoče a řekne jim dost.  /T


Kočkodan
19. 08. 2016
Dát tip
Kučo, myslím si, že ty se svým vzezřením Quasimoda máš skutečně velmi dobré vyhlídky na úspěch. ;-) U náas všichni roztoči dávno přišli o oči, jak jsem na svou ženu skákal, zhoršoval se šedý zákal. Teď můj pindík elfí pozoruje delfín...

kuča
19. 08. 2016
Dát tip

aleš-novák - Úklidová služba! :-)


Movsar
19. 08. 2016
Dát tip

znám jednoho současného umělce, zastoupeného díly dokonce v stálé expozici v ng, který s oblibou foitil a sdílel na fejsbůku svého psa při nejrůznějších intimních úkonech (soulož, kálení, nemohoucnost). tehdy jsem si uvědomil, jak jsou lidé oproti zvířatům indiskrétní. úvaze bych tedy oponoval a vybídl ke kritice směřující do řad lidské společnosti. zvířatům je naše soukormí lhostejné.


a kdo pak bude ty roztoče, co leknutím uhynou, uklízet? Nota bene když kromě roztočů přijdeš i o manželku? :o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru