Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na kosmickým vandru

08. 09. 2016
11
12
1684
Autor
Movsar

Zádumčivé potkání času

Prázdné ulity zvířat a listy docela žluté, taky obzor připravený k stmívání. Léto už se převrací do podzimu. Tady na skalisku v Hlubočepích můžeš ten čas potkat v tichém zadumání.


Konec léta v Zlatých lázních

Ve Zlatých lázních už se válí podvečer. Hladinou jde slunce, hraje francouzská hudba, milenci hovoří tiše až k mlčení, neboť ono je jejich lásky sudba. A můžeš se tomu pousmát a můžeš to mít za klišé. Ale pak projdou urostlé holky, každá pivo v ruce, a ten bohorovný úsměv ti spadne. Ecce homo!


Na kosmickým vandru

Jako měsíc je srpek pohlaví, svítí z peřin ta malá hvězda pro radost. Usmíváš se jako pan Gagarin a záhy odlétáš. Nalehko, bez skafandru, tušíš, že horko bude na tom kosmickým vandru…


Žízeň nezná vyvolených

Zatímco lidé zlopověstní se prolévají barevnými koktajly, Sandokan zvedl sklenici s mlékem, tou tekutinou života. A vůbec nevadí, že je sobota a kostely bijí půlnoc. Žízeň nezná vyvolených.


Bezúnavné Rio

V Riu tančí sambu. Už čtvrtý den a nemají dost. To tady lidé pomalu vypínají televize, na hodinách bliká půlnoc a sobotní program končí. A konceptuální umělec ve svém zbraslavkém ateliéru došel osvícení: do sklenice s ledovým čajem instaluje LED podsvícení! Hned zítra ráno zajede do Baumaxu, teď už je ale čas jít spát. A Rio stále nic.


12 názorů

Nicollette
12. 09. 2016
Dát tip

Nějak jsem si po letech vzpomněla, že jsem tu kdysi byla též :-) a tvoje texty jsou pořád tak úžasný, to je báječné :-)


Čudla
10. 09. 2016
Dát tip

/*



Kočkodan
09. 09. 2016
Dát tip
Feministky mohou zůstat v tomto směru poměrně klidné, vždyť vylítla Nataša. A relativně brzy po Jirkovi.

Movsar
09. 09. 2016
Dát tip

díky, přátelé. kočkodane, myslím, že jednou vyslali pejska, nevím, jestli ho/ji předtí udělali soudružkou. ale nesjpíš ano. ale navedls na jedno téma: feministky by měly bojovat za emancipacv kosmickém provozu a požadovat let první ženy!

nicollette, to je už let.. co ty tady? a těší mě, že sis vzpomněla.  


Diana
09. 09. 2016
Dát tip

Moc pěkná a příjemná atmosféra...


Kočkodan
08. 09. 2016
Dát tip
Já si myslím, že Jurij Alexejevič měl s sebou ve Vostoku také nějakou urostlou soudružku...a že nebyli na suchu...

Nicollette
08. 09. 2016
Dát tip

Panebože, ty ještě žiješ? A pořád tak urputně píšeš.... :-)


.......pokoj podsvícen pc obrazovkou..je čas jít spát........"Zádumčivé potkání času"......."Na kosmickým vandru".... přeneslo do ticha výdech.......ráda tě čtu.....odlétám do snů.....snad doletím do Ria....dobrou noc


Gora
08. 09. 2016
Dát tip

Parádní...a s tím Gagarinem v peřinách jsi mne rozesmál:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru