Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sen o konci světa

23. 09. 2016
5
16
1089
Autor
jH

 

 

obraz použit se svolením Katastrofé

 

 


16 názorů

Movsar
23. 09. 2016
Dát tip

ta první část výpovědi ti k dobru nepřijde. beru to tak, že jsi vystavila tipí směnku. zakládám do úložiště a v pravý čas ji uplatním, to si můžeš být jistá!


Movsar
23. 09. 2016
Dát tip

jen to neber na lehkou váhu. ve vzduchu už je cítit možný trest: propadnutí zbytků lososa, cos ho vařila k obědu.


Movsar
23. 09. 2016
Dát tip

a nyní tě vyzývám, břízo bělokorá, dobrá občanko tohoto serveru, jdi a odevzdej tip mému novému textu. učiň ak nejpozději do 3 minut od přečtení této zprávy, v opačném případě budeš obviněna z špatného čtení. a písmáčtí soudcové už s tebou zatočí!


Movsar
23. 09. 2016
Dát tip

máš pravdu, že v procesu se jim to nepovedlo, tak mu prostě bodli nůž do srdce.


Movsar
23. 09. 2016
Dát tip

nenech se zahnat do situace, že musíš skládat účty, jh. nakonec procesu by tě možná i rádi podřezali.


jH
23. 09. 2016
Dát tip

břízo, nechápu proč odpovídáš na koment určený careful, očividně bez toho, aniž by sis předtím přečetla jak reagovala. Snažil jsem se jí vysvětlit, protože mi přišlo, že text považuje za krátkou prózu, že se nejedná o fabulaci, nýbrž jen o záznam snu.

 

Dále poznámkou určenou tobě jsem chtěl naznačit, že superlativ velice nádherná se mi vybavil, jako první asociace při pokusu popsat, co jsem ve snu viděl a už jsem to v textu, byť se jedná o zcela evidentní jazykovou hyperbolu, ponechal.


jH
23. 09. 2016
Dát tip
drahá careful, tvůj sen, je rozhodně roztomilý a TVŮJ. Možná sis nevšimla, ale v případě tohoto textu se nejedná o fabulaci, nýbrž o MŮJ sen, nic jsem ohledně "příběhu" neupravoval, jen jsem si zapsal, hned poté co jsem se probudil, co se mi zrovna zdálo, tudíž ani nemohu nikoho nechat zemřít, protože jsem se v ten moment, kdy text končí opravdu probral.. břízo, Ty mi též promiň, mou ženu neznáš, záměrně jsem použil při záznamu první zveličující chválu, která mě v souvislosti s její krásou napadla a později při úpravě textu jsem tam tu hyperbolu nechal díky za zastavení všem

careful
23. 09. 2016
Dát tip

..jo, soráč za ot, ale minule jsem měla zajímavější sen...chodila jsem s nějakym borcem...on se kvůli mě rozešel s nějakou holkou a ona byla děsně hodná...říkala že hlavně ať je se mnou spokojenej a tak... no a on potom kvůli svý blbosti spadnul a poškodil si mozek...už jsme byli manželé...já na něj měla vztek a šla do nemocnice a tam už seděla ta jeho bývala a říkala mi, že jestli už ho nechci, tak si ho vezme zpátky... a já si tam sedla k jeho posteli a přemýšlela, jestli jí ho dám nebo ne...byla to dost síla:D


careful
23. 09. 2016
Dát tip

Probouzení se je klišé... nech je zdechnout.... o atomovce jsem napsala taky...jmenuje se to Lanovka a je to vtipný (i když technicky žádnej zázrak)

...jinak napsaný fajn, ale jinak nic zajímavýho...


Movsar
23. 09. 2016
Dát tip

co mě zaujalo už v začátku je ten pragmatický jazyk, jak jím jdeš po podstatě sdělení. neúsprosně, koresponduje to s atomovým koncem. jako bychom se konci (atomovému nebo jen biologickému) nemohli vyhnout, ale mohli o tom podat jasnou zprávu. (jakubiskovu pojetí navzdory.) atmosféra i ta kosmická žena. t 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru