Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malá dávka něhy

15. 10. 2016
9
17
1772
Autor
Movsar

Malá dávka něhy

V pátek by si lidé měli dopřát aspoň malou dávku něhy. Ač říjen, ten večer už je štědrý, do pokoje svítí její ňadra jak sněhy. A narodí-li se z té vydýchané touhy láska, bude to zázrak.


Dívky pana Oty

Štíhlé a krásné jak noc do soboty, z obrázků hledí trochu posmutněle. Dívky pana Oty. Utkané z křehkých linek, a přesto tak pevné v těle. A někdy jako bys zaslechl drobný sten. Společnice ze čtyř stěn.


Hygienický vesmír paní Heleny

V Náplavní vedle sebe přebývají dva světy: řeznictví a mýdlárna. Co je mýdlárna? Malý krámek paní Heleny. Ta podle svých slov „tvoří mýdlo, které je k tělu laskavé“. Prostor působí velmi sterilně, jen pár umyvadel a jinak nic. A ve výloze fotka Heleny. Je na ní mrtvolně bledá, za zavřenými víčky celý hygienický vesmír. Jen její ústa jsou krvavě zrudlá, tak jako syrové kusy odvedle. Ta nebyla omyta mýdlem. Nedotknutelná.


Holky seforky

Holky seforky na sobě nezřídka mívají obrázky. Tetuáž jim sluší. A taky mají hebkou pleť i hlásky. Santalem a vanilkou provoněné lásky. Uvěříš-li, poskytnou ti všechnu péči, pohovoří s něhou, která léčí. A jen jedno je tu nebezpečí.


17 názorů

Yozam
17. 10. 2016
Dát tip

Nejen dívky pana Oty .....


careful
16. 10. 2016
Dát tip

..víš, co... kdybys místo těch svých psedofilozofií a keců radši přiznal, že jsi prostě povrchní a  prase a chceš psát umělecké prasárny, protože se ti to tak líbí a baví, tak uděláš líp...


careful
16. 10. 2016
Dát tip

Bys o mě mohl napsat jeden z těch svých mnoha pamfletů... na pseudoodbornost jsi odborník... ty si snad myslíš, že je Bob Dylen pěknej chlap, nebo co?

Nesmíš to brát tak doslova (což děláš zas jen  účelově, trapáčku).. .já tím myslela, že nemám ve zvyku prohlašovat ošklivé věci za hezké, když je jasně vidím jako ošklivé...kdežto Gora tvrdí snad o všem, že je to hezké, aby ostatní potěšila, nebo se udělala v jejich očích hezkou.

..a srovnání s plísněma si laskavě odpust, nebo tě začnu srovnávat s něčím ještě ošklivějším (já už něco najdu:D)


Movsar
16. 10. 2016
Dát tip

a díky za navštívení a zprávy, co dávají smysl, ať už jsou nebo nejsou kritické, anebo se jen chtějí podělit o radost z psaní a čtení.


Movsar
16. 10. 2016
Dát tip

"no, já považuju za krásné jen to, co krásné je" barthes nazval výstižně tautologii dvojí vraždou: zabíjí se racionálno, protože se zpěčuje, zabíjí se řeč, protože nás zrazuje. nabídněte si careful jako takový pokusný objekt ke zkoumání ubohosti lidského nerozumu. pěstujme si ji tady jako plíseň v laboratoři a pěstujme vášeň pro vědecké pozorování takových exemplářů. anebo jen pro prostý žert.  


agáta5
16. 10. 2016
Dát tip

dívky pana Oty *


Kočkodan
16. 10. 2016
Dát tip
Dostat malou dávku něhy je asi lepší než velkou ze samopalu. ;-)

careful
15. 10. 2016
Dát tip

no, já považuju za krásné jen to, co krásné je... a to Bob Dylen fakt není...mrkni na tu pleť..tu držku? fakt má příjemný vzhled? NE!!! Je hnusnej jak řiť.. a vsadím boty, že klidně ta miloučká zvířátka baštíš...tak si jich vážíš, že je klidně sežereš a je ti to fuk... seš sobecká a prolhaná...to je celý


Gora
15. 10. 2016
Dát tip

car: pro lidi s tvými názory mám přezdívku: Kazisvět. Vše hanět a ničeho si nevážit, tak se Kazisvěti prezentují. Já si vážím lidí, zvířat, krásy. To je ten propastný rozdíl mezi námi. Větší sebevědomí máš samozřejmě ty, a já ti to přeju.


careful
15. 10. 2016
Dát tip

Gora: jo, krása.... všechno je krásný... Bobík je taky k nakousnutí: http://richestcelebrities.org/wp-content/uploads/2014/09/Bob-Dylan-Net-Worth-660x330.jpg


Gora
15. 10. 2016
Dát tip

Dívky z obrázků Oty Janečka? Krásné, ale společnice?

Máš to pěkné:-)


careful
15. 10. 2016
Dát tip

já nepíšu, že diskriminuješ, ale to, že jsi  tím trapnej...


Movsar
15. 10. 2016
Dát tip

nediskriminuji. myslím, ž ei toto téma má své autory. třeba karáska nebo takovou partičku z bítova.


careful
15. 10. 2016
Dát tip

Já doufám, že se z vydýchané touhy zrodí syfl, nebyl by to žádnej zázrak a já bych měla radost jak na Vánoce.

...jj, ženu tvoří jen ňadra, občas stehýnko...a všude je musíš vytahnout... aby si náhou někdo neřekl, že něžní na sebe nemůžou být třeba i muži, nebo tak něco...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru