Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noc a moře

15. 10. 2016
2
2
658
Autor
nascheanou

 

 

 

 

 

 

 

Noc a moře

 

Spadla tma. Do sešitu svítí příruční baterka. Na dolních končetinách písek -  drobné tečky od palce po půlku lýtka smíšené s neviditelnou solí. 

 

Moře vydává takový hluk! Vlny neutichají ani za tmy. pár domků světélkuje podél břehu, složená lehátka a slunečníky, tma halí zapomenuté tělo, v dálce město. Vodní orchestr se snaží přehlušit cikády schované v zadních travinách. 

 

Lenka šla spát. V pokoji kolem nízké postele s květovanými prochcanými povlaky vlaje začouzená moskitiéra propálená nočními cigaretovými výdechy /černé dírky na dříve bílé síťovině/. 

 

Lenka se probudila. Sedí v okně, přímo tam, kde se nachází zkroucená střecha z plechu. Bosíma nohama našlapuje zvlněný povrch, kolena pod bradou - myslí na své blízké ve tvaru kamení. 

Vyfoukává hřebíčkový kouř, od pusy tančí šedý dým.

 

 

 

 

 

 

 


2 názory

drfaust
20. 10. 2016
Dát tip
tohle je opravdu superextrapecka! ještě lepsší než youth, kterou jsem četl před chvílí... vůbec nechápu, kam ti redaktoři poezie chodí číst, když ne sem má poklona.

Josephina
15. 10. 2016
Dát tip

ježišmarjá, kde to jsi? kdo to má všechno číst?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru