Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajemství divokých hus

19. 10. 2016
3
8
708
Autor
Amale

Obloha je v září krásná – průzračná, křehce modrá, loučivě klidná.

Podívej, tamhle táhne hejno divokých hus. Letí vznešeně a v naprostém mlčení.

Proč mlčí?

Na divokých husách rostou divoké brky.

Jen šílenec píše milostný dopis husím brkem. Protože takové dopisy časem také zdivočí.

V noci vyskočí ze škatulky zdobené perletí a propíchnou její majitelce krk špendlíkem, případně ji ještě škrtí hedvábnou stužkou, jíž byly večer předtím po přečtení s láskou staženy. Hrozná škoda – krček byl hotový samet. Teď je samá díra. Dámě se pak těžko zpívá u klavíru, až zas na Štěpána přijdou ti snobové Kamiňští.

Tomu, kdo spí vedle majitelky, dopisy vyklovou oči. Pokud s majitelkou náhodou nikdo nespí, hrabou se v rodinném fotoalbu, dokud nenajdou někoho s očima.

Pak letí do kuchyně a do mrtě vyžerou lednici.

Poté utopí kočku v záchodové míse a znásilní psa, předstírajíce, že jsou do něj zamilované /a to včetně bojových plemen – domácí mazlíčci jsou tak důvěřiví/.

Po spáchání zmíněných nepřístojností líbesbrífy obvykle podpálí dům pomocí starých výtisků inzertních novin a petroleje /čert ví, kde jej pořád berou/.

Chvíli zasněně pozorují noční nebe osvětlené požárem, počkají si na hasiče /sirény výrazně zvyšují citový náboj jejich obsahu/ a posléze se odeberou k nejbližšímu mokřadu, kde časem tvoří rozsáhlé kolonie a ohrožují místní obyvatele při romantických procházkách v přírodě.

 

Miláčku, chraň tě pánbůh volat na divoké husy, když majestátně táhnou na jih v ještě teplém zářijovém odpoledni.


8 názorů

Amale
02. 04. 2017
Dát tip

...Dnes na česko-mexické hranici bylo zadrženo husí brko pašující tři sta kilogramů trhaviny... Pachatel klade zběsilý odpor policistům, zadržuje nezjištěný počet rukojmích... Hlavní města obou států byla evakuována...  Obchodování na Tokijské burze pozastaveno...

Děkuju, corriente...


Krásné, humorné a lehoučké jak z peříček.

Děkuji za zcela profesionálně vydařené provedení záležitostmi ohledně neochočitelného vlivu samotné nespoutané divokosti...kdo ví, zda li jen husí.

Takže dopisy hned raději pálit a místo chytání brček rozhodně táhnout s husami přímo na jih. ...než začnou střílet, pořizovat pravé i falešné dokumenty, unášet nebo obchodovat s orgány a neuklízet si po sobě hračky, mluvit ze spaní a chrápat 

 

 

 


Amale
12. 11. 2016
Dát tip

Gogin: Díky. Ráda tě vidím.


Gogin
12. 11. 2016
Dát tip

mně se to líbí - je to takové křehké a zároveň kruté ... dávám TIP


Amale
23. 10. 2016
Dát tip

Lakrov: Děkuji. Láska je vždy na začátku samé klišé. Až po nějaké době to začíná být skutečně zajímavé.


Lakrov
23. 10. 2016
Dát tip

Počáteční zmínku o hejnu divokých husí by možná někdo označil za klišé, ale tady má smysl, neboť je přípravou na krásnou větu ...takové dopisy časem také zdivočí...  a krásné pokračování, s nímž se dál vezu na vlně té drsnolásky poskládané z absurdních obrazů.  Tip.  


Amale
21. 10. 2016
Dát tip

Děkuji za přečtení a odezvu.

 Ano, husy a kachny a labutě zobákem štípou. Pocházím z vesnice a mým obvyklým úkolem v dětství bylo pást husy a kachny naše a sousedů. Nějaké husí zobáky jsem už viděla. Tady to přece ale nejsou husy. To jsou dopisy... Můžou si mít zobáky jaké chtějí. Můžou mít drápy, kly, hřívy, můžou střílet a řídit auto...)


careful
21. 10. 2016
Dát tip

Nezdá se mi to vyloženě zlé...ale něco tomu chybí...tedy aspoň pro mě.

Vytkla bych, že něco vyklovají...viděla jsi husí zobák a víš jak se používá?

Klovat může slepice, nebo holub...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru