Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Security

23. 10. 2016
2
2
968
Autor
nascheanou

 

 

 

 

 

 

 

 

Security

 

Šustivé pohyby nesacích, černých kalhot s přísadou umělého vlákna. Procházet mezi regály s knihami, přejet prstem po hraně tmavého kusu nábytku, otřít prach. Neustále přítomné pípání - dotek čtečky a čárového kódu.

 

Míjet příchozí - dobrý den a nashledanou, hledat a nacházet činnost v nečinnosti, životní ledabylost (nebo snad život bez ženy?) - nepřišitý knoflíček na propocené bílé košili, vyčuhující podolek, zažloutlé nehty od cigaret, zahnědlé zuby, zacintaný plnovous. 

 

Na konci dne se rozloučit se šatnářkou, knihovnicemi, skladnicemi, uklízečkami, posledními návštěvníky, posečkat do zavírací doby. Vykouřit padesátou cigaretu před vchodem - změna osvětlení. Umělé světlo střídá to chvilkové denní než se úplně zatáhne. 

 

Zítra to samé znovu.

 

 

 

 

 


2 názory

drfaust
24. 10. 2016
Dát tip
dotek čtečky ! --- to by se mělo tesat. pro mě parádní napětí mezi slovy "dotek" a "čtečka" ...intimita, až jaksi absurdní, havlovská

palino8
24. 10. 2016
Dát tip
zaujímavý obrázok

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru