Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

BOHEMIA a lži

25. 10. 2016
1
2
321
Autor
amoresperros

 

 Probouzím se v jedoucím vagónu. Průvan, pronikající skrze prkna, ochlazuje spáleniny... Ležím v rohu, hozena přes pytel rýže. Ruce a nohy, mám přivázané k sobě. Na druhé straně, sedí nějaký divný týpek. Má černé, kulaté brejličky. Za nimi, běsní oči, snad ne psychopata... Vidím v nich, lesk prokletého pokladu.

On má nasazené kožené rukavice. V levé ruce, drží rukojeť biče. Tvrdí mi, že je nepřítel radikálního islámu a islámského státu. Vstal a jde ke mě. Ptá se, odkud jsem a jestli jsem špeh. ,, nejsem špeh...“ Pokračuje, s perfektní českou výslovností a bez sebemenšího náznaku, že by mi uvěřil. ,, já jsem z Prahy, jsem rozený Čech.“ ( Ten člověk má na sobě černou esesáckou uniformu...) ,,Tak, odkud jsi??“ … ,, Jjá, jsem z 3. ročníku... Ale nevzpomínám si, ze které jsem školy..“ Začal pomalu mnout rukojetí, mezi prsty. Tyhle zvuky, mi nejsou vůbec příjemné... ,, Ty mi lžeš...“ ,, Ty mi taky, fašoune !“ Práskl mě, ze všech sil, po popáleném zadku … Asi jsem se posrala a zbláznila.. Zakřičela jsem naň : ,, Tak dobře, povím ti to. “ ,, Jsem z prdele, tvé africké matky !!“ Já ti ukážu, jak vypadá africká prdel!


2 názory

Lakrov
02. 11. 2016
Dát tip

Zdá se mi to takové neúplné. Na povídku je toho málo, je to spíš jen jedna  epizoda, která by mohla tvořit povídku, navíc zapsaná tak, jako by se jednalo  zatím jen o předrealizační poznámky. V závěru pak není jasné, kdo komu říká  ..."Já ti ukážu, jak vypadá africká prdel!"..., takže mi to po dočtení přijde  spíš k smíchu než jako drama. Nebo je ta věta ústředním mottem? :-)  


careful
26. 10. 2016
Dát tip

Nerozmnožit se tam ty divoké čárky a ta přímá řeč být pořádně, tak by to mohla být celkem slušná miniatura.

..před vykřučníkem nemá být mezera a otazník jeden nebo tři.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru