Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kyvadlo lásky

02. 11. 2016
5
3
910
Autor
Movsar

Prudké světlo nesmyslu

Jede tramvají a míří si telefonem do očí. Není to ale jako s prudkým světlem? Mžourá do všech bublin komunikace, taky na iDnes a co si koupit v e-shopu. Ale nic to není, jen prudké světlo nesmyslu. Jednou to patrně v zájmu zachování druhu zakážou. 


Japonky v Celetné

Japonky v Celetné štěbetají jako ptáčci z obrázků pana Oty. Jedna říká, že má hlad a snědla by larvičku, druhá navrhuje raděj nakupovat boty. A třetí se trochu zlobí, cestou ztratila od tenisek tkaničku. Pak se zvednou a odlétnou, jak už to ptáčci dělají. A být tu pan Ota, dal by jim svou suchou jehlou sbohem.


Vodník a Vídeňanka

Na Můstku hraje vodník na elektrický činel. Ve Vltavě už bylo zima a uznalé pohledy lidí zahřejí. Taky drobák se sejde. Než se zas večer vrátí do peřejí, stihne pivko U Pinkasů. Ale možná bude ještě líp, možná hrou okouzlí osamělou dámu z Vídně. A bude z toho láska. Podivná. Vždyť mohla tušit, že skončí bídně.


Kyvadlo lásky

Jak vlastně přeložit něco do řeči? Básníci nejvíce podléhají iluzi, že to lze vždy. A nejlépe obrazným způsobem. Filosofové si naopak přiznávají občasnou nezbytnost mlčení. A milenci? Ti střídavě mlčí a mluví, na kyvadle lásky.


3 názory

Kočkodan
02. 11. 2016
Dát tip
Neměl by to ten vodník lepší ve Vodičkový?...

Gora
02. 11. 2016
Dát tip

Pěkné, zvláště Kyvadlo:-)


.........*/***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru