Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

American way of love

05. 11. 2016
5
6
1133
Autor
Movsar

Zápisník sobotního putování, 5.11.2016.

Večerka U Vilného Trana

Vietnamka nabízí jablíčka, celá se lesknou. Pan vedoucí Tranh je včera večer leštil, dýchal na ně a pomylými krouživými pohyby je dělal hezčí. „Sátkí. Móc sátkí,“ říká paní Bui ještě celá štastná. Nepochybuji, že jsou a pohledem po nich pluji.


Mozaika v Náplavní

V řeznictví v Náplavní uhnětli karbanátky a teď to dílo vystavují jak mozaiku v románské bazilice. Muž v zástěře za zkrvavělým pultem se nafukuje pýchou, ta slizká pomletina byla zasvěcena právě jemu. A skutečně, když se dobře zadíváš, mezi kousky tkáně, tuku, vaziva a obnažených kostí zahlédneš jeho tvář. Až se to dozví Japonci…   


American way of love

Maminka s holčičkou si vyrazily na oběd do amerického bufetu. A svátečně se na to oblékly, rozkošné jak z reklamy. Pan Donald by měl radost, peče smaží právě pro takové krásné lidičky. A co teprve jiný pan Donald, kandidát na vysoký úřad. Nejprve by je pohladil, protože tak to prezidenti dělávají. Pak by si pevně usadil své hráškové tupé a nezřízeně by se na ně vrhl. Neboť to je jeho american way of love


Fotovášeň

Za Kvádriem lidé propadají fotovášni. Míří své telefony ke kolosu z plechu, ťukají do displeje, to je ta chvíle, v níž se rodí věčný záznam, a pak se zas vrací sobotnímu spěchu. Kdo by to byl řekl, že se fotografické řemeslo tak rozšíří a stane chronickým. Cvak!


6 názorů

Kočkodan
06. 11. 2016
Dát tip
Goro, dík za vysvětlení; tak hlavně že nemá v hla...tedy na hlavě bramboračku. :-)

Gora
06. 11. 2016
Dát tip

Kočkodan: no, nějaký příčes to asi bude, a barva asi jako světlá hrachová polévka, tak už máš představu:-)


Kočkodan
05. 11. 2016
Dát tip
To má Donald zelenou vlasovou náhradu? A není to spíš vodník než podnikatel?

Movsar
05. 11. 2016
Dát tip

díky, to je dobře, že se to uchytilo.


Gora
05. 11. 2016
Dát tip

Díky za putování /i/ tvojí sobotou. Kdykoli uzřím Donalda T., vzpomenu  tupé hráškového a už to tak budu mít napořád...cvak a cvak:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru