Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pane prezidente

12. 11. 2016
4
2
921
Autor
Movsar

Pane prezidente, ústavní činiteli, píšu vám stížnost… J. Nohavica

Při pravidelné obchůzce ulicemi digitálního světa internetu hlídka padla na problematické video: Ain´t your mama, píseň Jennifer Lopezové. Nález ohlásila a předala k šetření.

Na základě prvotního prověřování na místě samém orgány činné v trestním řízení došly k tomuto závěru: ze strany podezřelé Jennifer Lopezové, nar. 24.7.1969, New York, USA, mohlo dojít ke spáchání trestného činu dle ust. § 356 odst. 1, 3 zák. č. 40/2009, trestní zákon, ve znění pozdějších právních předpisů, podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Jmenovaná na závadovém videu podněcuje k nenávisti vůči mužům jako opačnému pohlaví, prostřednictvím textu a skupiny dosud neztotožněných osob ženského pohlaví vyzývá k přímému násilí namířenému vůči mužům, a to jak násilí verbálnímu, tak též brachiálnímu. Video má instruktážní funkci, kdy v několika scénách je explicitně zobrazeno násilí na mužích, a to včetně útoků přímo ohrožujících život poškozených. Nebezpečnost jednání podezřelé je zvyšována formou, spočívající v šíření filmem a veřejně přístupnou počítačovou sítí. Podezřelé přitěžuje i to, že se v minulosti podobného závadového jednání již dopustila, ačkoli tehdy její jednání ještě nedosahovalo takového stupně nebezpečnosti, který by umožňoval klasifikovat je jako trestné ve smyslu trestního zákona, ale bylo jakýmsi předstupněm, ideologickou přípravou k současnému jednání. Věc byla předána státnímu zastupitelství s žádostí o pokyn dalšího postupu. Státní zastupitelství rozhodlo zahájit trestní stíhání proti podezřelé a v případě jejího zajištění avizovalo návrh na vzetí obviněné do vazby.

Pane prezidente Donalde Trumpe, je nám znám Váš postoj k hispánské menšině žijící na území Spojených států. S ohledem na tento fakt a zásadu univerzality Vás zdvořile žádáme o vydání paní Jennifer Lopez k trestnímu stíhání v České republice. Děkujeme a jsme s pozdravem.


2 názory

Diana
12. 11. 2016
Dát tip

:-)))


Gora
12. 11. 2016
Dát tip

Tak uvidíme:-)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru