Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pietní televizní akt

17. 11. 2016
5
5
961
Autor
Movsar

Pietní televizní akt

Národní se proměnila v otevřenou scénu: každý se může ucházet o roli ve večerních zprávách. A každý chce být ve své roli nezapomenutý, proto přichází nejen s plamínkem, ale i s řečí. Co je všem těm řečem společné: ujištění (jsme národ!), perspektiva budoucnosti (je ale třeba ji hlídat), svoboda (sahá se do všech rejstříků Listiny), paměť (je třeba podržet ji). Večer, už doma, vezmou do rukou horký hrnek s čajem a s rodinou se sesednou kolem obrazovky. „už jsi tam, už jsi tam!“ budou křičet děti, jako když prvně z auta zahlédly Jadran. Revoluce (neexistovala).


Sex on the beach

Ligotavé jazyky stroboskopu už olizují taneční páry i osamělé, hudba si houpe svou. Barman žongluje s láhvemi a zuby loupe kokosy a pak ty tesáky cení na dívky. „Sex on the beach?“ tak tu stojí otázka, jedna z variací na kořalku v barevném prádýlku. A už to šumí přílivem. A už se to koulí pískem…


Štěstí

Štěstí. Asi někde bude. Nebude to v kasinech nebo v nadýchaných rekvizitách hollywoodských filmů. Spíš v docela nenápadných koutech světa. Třeba někde v Michli. Sedí v autobuse, promrzlém až ke gumě harmoniky, a čte. Pod čepicí a kostěnými brýlemi bys ji přehlédl. A pak se ztratí. Protože štěstí nečeká.


5 názorů

Markel
19. 11. 2016
Dát tip

výše všechno za mne napsali, takže já jen tiše *


Diana
18. 11. 2016
Dát tip

Goro, to tedy podepisuji. První pohled na moře je zjevení! Nezapomenutelné!


Gora
17. 11. 2016
Dát tip

Co je štěstí? To tebou vykreslené je dost uvěřitelné, jakož i další postřehy. A nejvíc - vzpomínka, když jsem v Bulharsku spatřila moře:-), autobus jel alejí velkých stromů a najednou ...na to se nedá zapomenout, ani na chrousty, kteří létali za večerů do vlasů:-( dík


Movsar
17. 11. 2016
Dát tip

to mě pobavilo.


Kočkodan
17. 11. 2016
Dát tip
Štěstí by pro mne znamenal sex on the beach. Nevylučuji však, že být při něm nafilmován, mohl by záznam na televizní diváky působit jako pietní akt.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru