Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Interview s Ježíškem :-D

17. 11. 2016
0
4
244
Autor
JaničkaP.

Krátký rozovor s Ježíškem :-D :-D :-D

Interview s Ježíškem

Já:

Milý Ježíšku, vyprávěj mi, prosím, jak si přišel na svět a kdo vlastně jsi. Všude vidím jen samé losy, Santy a podobné americké nesmysly. Myslím, že je škoda, když my Češi nahrazujeme Tebe, jako pomyslný „národní klenot“ za americký zvyk.

Ježíšek:

Tak tedy, povím Ti svůj příběh. Narodil jsem se ve městě Betlémě chudým rodičům Marii a Josefovi ve chlévě. Má matka prý byla čistá panna a s Josefem mne měli moc rádi.  Z vyprávění vím, že v době, kdy jsem přišel na svět, zazářila nad chlévem jasná hvězda, jež měla zvěstovat místo mého narození.

Nu a tak se stalo, že do Betléma začaly proudit davy lidí, aby se poklonily a pozdravily svého Spasitele. Někteří lidé přišli s malým dárkem, jiní se zbožným přáním.

A protože jsem jako malé miminko dostal spoustu dárků, které mi udělali ještě více radosti, dnes se o tuto výsadu starám sám. Tentokrát mám ohromnou radost, když vidím, jak dětská očička září radostí při rozbalování dárků a zjišťování, zda se v nich ukrývají vytoužené hračky.

Já:

To je ale krásný zvyk. Napadá mne poslední otázka. Nevadí Ti, že nikdo z nás neví, jak vypadáš?

Ježíšek:

Naopak – to je na celé věci to nejkouzelnější. Mohu mít přeci mnoho podob, ale přesto všichni vědí, že jsem to já. Představa mé podoby je čistě jen na fantazii každého z vás.


4 názory

JaničkaP.
18. 11. 2016
Dát tip

No, jaksi to byla nadsázka - příležitostný nápad k akci "Zachraňte Ježíška". :-).


JaničkaP.
18. 11. 2016
Dát tip

Proč? :-)

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru