Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Idea rodinného štěstí

20. 11. 2016
8
3
930
Autor
Movsar

Půlměsíc

Jako brouk vzhůru nohama svítí z oblohy půlměsíc. Chvíli mu to potrvá, pak ale roztáhne křídla a uletí. Flamendrům bude ještě chvíli bzučet v uších, neboť je sobota a noc a brouci když letí, jsou slyšet.


Idea rodinného štěstí

Radiožurnál, čísla k nedělní snídani: půl milionu dětí žije jen s jedním rodičem; exekuované dluhy na výživném jsou asi třináct miliard korun. Zpráva taky o tom, jak křehká je idea rodinného štěstí. A trápení už v číslech nikdo nevyjádří, ale nějaký sklon k logice přímé úměry říká, že ho nebude málo.


Meze nádhery

Strahov voní bylinkami, i v zatáčce, kterou se ve svých vozech řítí atleti za svými rekordy. Podzim se položil do strání, do větví stromů, do listí a do domů, všechno zas na chvíli přikryl svými barvami. Mladí rodiče vyrazili s dětmi sbírat lysohlávky, aby jejich neděle byla ještě barevnější. Slunce nad tím vším říká: Tady jsou Hřebenky! A jak se tak neděle koulí vší tou nádherou, klepu na branky. A hladov, ptám se po pečínce a docela drobné něze. Bez úspěchu. Všechna nádhera má své meze.


Digitální spad

Změř si počet kroků, íkve, taky tep a pas a svůj bíemáj. Zjisti jména všech svých předků až k tomu, co ještě jméno neměl. Chceš taky vědět, kolik kalorií má šípkový čaj? Fajn. Stačí kliknout sem a taky tam, být onlajn! Informace bez smyslu, jak nestrávená potrava protékají šedým potrubím našich mozků. Kde končí ty miliardy dat, ten digitální spad… 


Klamovka

Park Klamovka. Podzimní neděle to místo proměnila v území klidu. Stromy a lavičky čekají na své přátele. Za jedněmi chodí pejsci, k druhým lidé. Sedí tu muž a žena, rozmlouvají. Nevím o čem, ale to už patří k věci, mnoho toho nevědět. A tak si leccos domýšlet. Domýšlet cizí hovory, a snad taky domýšlivě mít za to, že by je člověk řekl lépe. Možná řekl, možná ne. Pejskům v listí je to lhostejné. 


3 názory

Gora
20. 11. 2016
Dát tip

Klepeš na nepravé dveře:-) a pejsci v listí - neomrzí je to:-)


Markel
20. 11. 2016
Dát tip

máš to opět pěkné, co říct než *


agáta5
20. 11. 2016
Dát tip

já ti to řeknu úplně přesně, kde končí digitální spad... u mých vrat :))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru