Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Oran hacknul písmák (?)

28. 11. 2016
0
10
952

Jak si nejspíš někteří z vás všimli, uživatel Oran, záhadná to osobnost literárního serveru Písmák, otevřel starou ránu a v podstatě mě nařkl z toho, že jsem kdysi coby hacker písmácký server shodil. Já, technický diletant, jemuž i jednoduché webové stránky musel vyrobit Saša Gr. Agresivní manipulativnost formy, kterou toto "nařčení" mělo, mě zaujala a přinutila se nad osobností Orana zamyslet.

 

Zkrátím to:

Dospěl jsem k názoru, že to právě Oran (ve skutečnosti známý ostravský fiškus Jirka Borovička) je ten, kdo onehdá Písmáka shodil.

 

A nyní seznam důvodů, proč si myslím, že Oran je písmácký hacker

 

1) Frustrace. Tu mi přímo potvrdil svou reakcí pod mou básní Zpackaný křest Tvé sbírky, s jejímž vyzněním se nejspíš ve značné míře ztotožnil a básní se podvědomě cítil být napaden. Je třeba pochopit, že náš hrdina touží být oceňovaným uživatelem. Touží po Zlatém výběru, po pochvalných kritikách a plácání po hřbetu. Tohoto se mu bohužel v životě v takové míře, po jaké prahne, nedostává. To vede k frustraci a touze mstít se světu. Likvidace Písmáku, světa z jeho pohledu úspěšných literátů, by pro něj mohlo mít vyloženě terapeutický účinek.

 

2) Prakticky neustálá přítomnost na chatu. Všimli jste si? Je tam pořád. Celé dny. Týdny! Měsíce!! Přijde to někomu normální? Osobně se domnívám, že takové množství času může na písmáckém chatu trávit jen osoba mající nekalé úmysly. Kupříkladu frustrovaný hacker analyzující strukturu kódu webových stránek a hledající nějakou jeho slabinu.

 

3) Technická zručnost. Ze zápisu v živnostenském rejstříku jsem vyčetl, že Oran alias Jirka Borovička, obchoduje s elektrotechnikou. Osoba mající jakýkoliv profesionální vztah k elektrotechnice bývá obvykle počítačově silně gramotná, vyzná se s programování a nezřídka i v hackování.

 

4) Opakované pokusy z hackerského útoku někoho obvinit. Tady není co dodávat. Nemá čisté svědomí, je paranoidní, proto vytváří umělé viníky a těží z toho, že je na ně upírána pozornost ostatních uživatelů.

 

5) Podezřelé kamarádíčkování se s písmáckou "elitou." Konkrétně s místními legendami Chroustjazzem (Hynajsem), Papouchem, Sydem a hlavně - samotnými adminy. Ve srovnání s těmito osobami je náš hrdina na Písmáku teprve chvilku, přesto se naštítí jejich stabilní splečenství penetrovat. Toto chování se velice blíží chování některých známých amerických masových vrahů, kteří se sblížili s nic netušícími detektivy vyšetřujícími jejich vraždy. Oran podobně jako tito neblaze proslulí zločinci tyje z toho, že má čerstvé informace o vyšetřování svých nekalých rejdů. Tyto informace pak používá zejména během své divoké oranie v posteli před usnutím.

 

6) Nikdy nepodal žádné důkazy o tom, že není písmáckým hackerem. To nepotřebuje komentář.

 

 

Podotýkám, že bych nerad nikoho přímo obvinil. Orana si vážím coby pilného písmáckého kverulanta, donašeče a maskota, který má v našem mikrosvětě své právoplatné místo. Byl bych jen rád, abys, mé milé písmáctvo, ty můj milovaný masive těl plodných literátů, uvažovalo o tom, co jsem zde napsal. A dávalo si pozor.

A teď, když už všechno víte, mám tu pro vás takovou malou roztomilou anketu (žádný strach, není to addtip ani addselect, jde o googlovský dotazník)

 

Dotazníček

(Jeho výsledky se vám zobrazí ihned po odeslání)

 

Příjemný zbytek dne

Váš Radovan Chytrý 


10 názorů

Whitesnake
28. 11. 2016
Dát tip

Oran je hajzlík,  již jsem druhdy měl tu čest


Problém je jen to, že Oran je teď skálopevně přesvědčený, že Ty jsi můj další alter :)


Ok, beru to. Nebudeme to řešit.


Rumělková
28. 11. 2016
Dát tip
Radovane pisi to i sem. Omlouvám se za přehnaný komentář k ničemu co jsem napsal nemam důkazy a proto ctim tvou nevinu v teto věci

No to víš, že jo, Oránku, všechno jsem to byl já...


Rumělková
28. 11. 2016
Dát tip
Jsi to ty Radovane Já to věděl hned jaks to shodil podruhé. Byl jsi i Herman a co ti Hermana smazali dal jsi sem prohlášení ze není problém se pomstít pamatuji si to. Tenkrát se k tomu vyjádřil i šero Gray a adminin a.

si ista ze nehovorime o sasovi gray?


Rumělková
28. 11. 2016
Dát tip
Ty jsi byl i Hermann ten taky pořád útočil na Gray a Hermann vyhrožoval v jednom příspěvku hackerskym útokem a vyhrožoval přímo Derovi a Gray.

gr_4you mi to potvrdí!

A s tím Lyrykem jsi vedle, já jsem Gray! Jsem hlavní adminka, zdejší vládkyně nad.............. čím vlastně?

Mám Tě ráda!

Tvá Gray Královna Hnojiště!


tvrdenie ze ti robil stranky sasa gr je dost podozrive. nikto predsa nie je taky blazon aby si nechal robit stranky sasom gr? tym padom si zacinam fakt mysliet ze nie oran nechal zablokovat printa a hackol pismak ale ty. a tento clanok je len odvadzanie pozornosti od faktu ze si lyrykov alternick.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru