Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Galieleuv epitaf

07. 12. 2016
1
11
527

opštovne levopis  

když z hranice už stoupá dým
duše se k bohum potácí
laska a pravda - jsou jen sen 
snad boucnosti ublizim 
když slova smysl obracím 
a chci žit ještě jeden den

 


11 názorů

obstojí - stačí  říct je to blábol  - ale já si právě myslim že není - proto ty verše hájim - tvořím ožralej a zhulenej jak dán - a přesto to má hlavu a patu - když kolikrát  čtu tvorbu kritikú - ani nereaguju - pravovisně napsaný blábol zustane blabolem - lavopisně napsaná myšlenka sice neni dokonalá  napíšu to usnu ráno se vzbudim kouknu a nestidim se za to - no to je krása když sou tam jen chyby které jsou mi vlastní a ne myšlekkové - chich 


Luzz
08. 12. 2016
Dát tip

no, pokud se líbí tobě, tak proti tomu asi žádnej argument neobstojí :)


tahle basnička mně napadla naprosto ožraliho a zhulenyho vyděl jsem dvakrat - nepovažuju za nutne jí upravovat - dneska sem střizlivej a libi se mi i ted - na to v jakem jsem byl stavu parada - chich 


Luzz
07. 12. 2016
Dát tip

pro mě zbytečně moc patosu... pokud to bylo myšleno jako pocta galileovi, moc tomu nevěřím (ale možná to s ním nemá nic společného... ten název je nějakej divnej)... pokud jako pokus o nějakou metaforu, asi ji nechápu.

prznění češtiny ti vytkli jiní - jen přitakávám... špatná gramatika dokáže odradit (tohle je naštěstí krátké, tak se to dalo přečíst do konce)


Herpes123
07. 12. 2016
Dát tip

Opravdu je diakritika takový problém? A ta reakce... Je to přeci naprostý základ kór na této stránce. Když si jí tedy s odporem domyslím, něco to tam možná má. Ale výsledek v podstatě nestojí za nic.  


používat diakritiku v básni je naprostý základ. a ty novotvary tam nevytvářejí žádný zvláštní efekt, jsou to slova s rozostřeným významem. Ne, nerozumím jim. Myslím, že jim kromě tebe nerozumí nikdo.


a rozumis tem slovum nebo jen kritizujes gramatiku ,


opštovne?

k bohum?

boucnosti ublizim?

prosím, češtinu neprznit, pokud to není cílený experiment.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru