Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

INTERMEZZO – SMRT JAZYKA: PORUŠENÝ JAZYK ZNAMENÁ PORUŠENÉ MYŠLENÍ.

29. 12. 2016
0
0
670
Autor
b.l.moott

 

 

22.12.2016 11:35:57        Andělka1

Existují dokumenty o Umírání, kameraman je celou dobu s Umírajícím, který se dozví "blbouŮ diagnózu...je s ním několik měsíců až do chvíle, kdy ho dávají do igelitu a do "lednice"!. Ano, takový je náš konec. V. Poltikovič natočil stovky hodin o Umírání v celém světě, televize jich vzala snad jen deset...UMÍRÁNÍ JE TABU V NAŠÍ SPOLEČNOSTI...bohužel.

 

Od          b.l.moott

Pro         Andělka1

Odesláno            22.12.2016 11:50:22

Znáte, madam, někoho v Luhačovicích?

Já bych rád dostal před kameru Smrt, nikoli smrt -- přenechávám jiným.

Neznáte někoho, kdo tenkrát v Luhačovicích fotil?

Nemohla byste se poptat, prosím, mezi svými známými, například na fejsbuku?

Děkují vám vděčně za jakékoli věcné rozvíjení mých dotazů.

Přeji hezké Vánoce.

 

Od          Andělka1

Pro         b.l.moott

Odesláno            22.12.2016 13:01:16

v LUHAČOVICÍCH JSEM NIKDY NEJEN NEBYLA, ALE ANI NIKOHO NEZNÁM ZDE V PRAZE, KDO BY BYL Z LUHAČOVIC.

 

Od          b.l.moott

Pro         Andělka1

Odesláno            23.12.2016 05:35:23

Madam, třebas zrovna z metropole někdo tenkrát v Luhačovicích byl, a jen pouze vy jste se nezeptala.

V takovém případě jsou i třebas všechny verzály světa zbytečné.

A pak se zdejší zcela zbytně diví, že se jim žádnému nikdy nenarodí Ježíšek...

Spokojené časy přeju!

L.

 

Od          b.l.moott

Pro         Andělka1

Odesláno            23.12.2016 05:43:33

Předmět             P. S.

Jen ještě dodatek: pozorněji jsem si přečetl váš vzkaz, a namítám: přece není možné, aby toho dne nebyl na ozdravném pobytu v Luhačovicích někdo z Prahy -- vždyť v ní žije 10% obyvatel země...

Takový stav by byl proti pravidlům statistické četnosti.

A to tam z Prahy dojíždí několik rychlíků denně...

 

 

27.12.2016 12:06:49        Movsar

jak si všiml fredric jameson: současná architektura jako by byla přímo dělána pro fotografii.

 

27.12.2016 12:32:24        b.l.moott

Citát má platnost. Jenomže tamto moje dílčí téma i celek, který míním, je o čemsi jíném nežli vizualitě. O zvizualizovávání však ano.

 

27.12.2016 19:17:53        Movsar

a o čem vlastně je? co je téma?

 

27.12.2016 19:53:34        b.l.moott

Moje téma je takový v určitosti nejednoznačný zážitek. Kohosi jsem potkal, a nedokážu rozhodnout, jestli se jednalo o reálnou osobu ženského druhu, anebo živoucí přízrak mé příští krásné Smrti. Tedy o cosi jako oživlý archetyp, stručně řečeno. No, a půl roku tu osobu hledám, dokonce jsem pro účel vypsal i prémii. ... Jestli přes všechnu snahu osobu nenajdu, bude jasné, že to, co jsem potkal, bylo cosi jiné. ... Celý tento proces hledání lze vizualizovat dokumentací, ta dokumentace může být i písemná. ... Předem není nic stanoveno, všechno (tedy i dílčí podoby) procesu mohou být dány jenom příští náhodou.  

 

 

Zvedavy 17:15

Dobrý den, paní Markéto, nechci vás sbalit, jakož ani zabavit. Na druhé straně si vás dovoluji poprosit, abyste mi tam v Luhačovicích (odkud já nejsem) posloužila jako šerlok. Jestli jste inteligentní, zvědavá a hravá, ozvěte se, možná vás moje příští téma zaujme. Nejedná se o žádnou indiskreci. Dík za pozornost, do příštích časů zdar!

 

Markéta 17:31

Na blbosti vazne namam cas

 

Zvedavy 17:32

Zas o takovou blbost se nejedná, ale co se dá dělat. Zdař vás zdar!

 

Markéta 17:58

A o co se jako jedna?

 

Zvedavy 18:11

Letos 8. srpna jsem byl v Luhačovicích. A cosi jsem tu odpoledne na liduprázsné ulici potkal Dodnes nevím, jestli zcela běžnou lidskou osobu, anebo mou krásnou příští Smrt. Což není totéž jak ten běžný fyziologický fakt. Stav zážitku to byl tak divný, že od té doby jsem podal pár inzerátů, napsal povídku o 30 stránkách, a zejména: veřejně 8. 11. změnil závěť s tím, že po mé smrti odkážu té osobě, pokud se jednalo o běžnou ženu, 1 000 000 v korunách. Abych do roka a dne zjistil, o co se vlastně jednalo.

18:12

3. srpna -- opravuji, liduprázdné -- rovněž---

 

Markéta 18:50

To muzete hledat donekonecna,ta osoba vubec nemusela byt z Luhacovic

 

Zvedavy 21:08

Jistě. Nemusela. Ale co kdyby byla? Od předměstí nechodí lázeňští hosté, leda ve skupinách. A za druhé: pokud by se mi s pomocí Luhačovičáků povedlo vyloučit, že není zdejší, mohl bych konstruovat metodu pro hledání jinak. Jinde.

 

Markéta 21:58

Pokud nemate fotku tezko najdete

 

Zvedavy 22:04

Nemám,mám jen popis. Nemám, i kdyý jsem kameru a foťák měl s sebou, a jsem v těchto činnožtech víceméně profesionál. Ale dostal jsem se na 5 minut do takového zatmění mysli, že jsem dotyčné ani nevytáh, poněvadž mě to vůbec nenapadlo. Stejně tak se ohlédnout, kam vůbec jde, nebo jestli tam vůbec je. ... Mohl jsem jít po chvilce za ní, viďte, jenže ani to mě nenapadlo. Úplný výmaz hlavy.

22:05

Tohle profesionální selhání mě taky mate -- jako kdyby někdo přes mě přehodil deku.

 

 

Zvedavy 17:20

Dobrý den, paní Karin, nechci vás sbalit, jakož ani zabavit. Na druhé straně si vás dovoluji poprosit, abyste mi tam v Luhačovicích (odkud já nejsem) posloužila jako šerlok. Jestli jste inteligentní, zvědavá a hravá, ozvěte se, možná vás moje příští téma zaujme. Nejedná se o žádnou indiskreci. Ale, abych načal, zažil jsem tam v Luhačovicích ve středu 3. srpna takovou zajímavou historku. Dík za pozornost, do příštích časů zdar!

 

Karin 17:33

Dobrý den pane zvedavý. Můžu se zeptat proč zrovna mě jste napsal ?

 

Zvedavy 17:36

Poněvadž jste se mi tady na Badoo nějak objevila -- a, a to zejména, že jste z Luhačovic. Kde jsem tenkrát zažil cosi podivného, jak už jsem načal.

 

Karin 17:38

ano jsem z Luhačovic

17:39

asi tady někoho hledáte ne ??

 

Zvedavy 17:51

Hádáte dobře. Potkal sem tam cosi, o čem nevím, jestli to byla moje krásná příští Smrt (což není pouhá smrt jako běžný fyziologický fakt), anebo reálná lidská osoba. Napsal jsem o tom 30 stránek povídky, zveřejnil pár inzerátů, včetně toho, že jsem změnil závěť a rozhodl se té osobě, pokud ji najdu, po mé smrti věnovat 1 000 000 v korunách. Poněvadž jestli ji přes všechnu snahu nenajdu, bude jasné, o co se tenkrát jednalo...

 

18:00 Karin

nějaká žena vám pomohla ?

 

Zvedavy 18:04

Pokud se jedná o tu srpnovou historku, prostě jsem jen kohosi potkal, a pak se chvíli děly podivné zážitky. Nikdo mi nepomohl, natož pak žena. Pouze několik známých holek z našeho města se podivuje se mnou. A já se snažím zjistit, co to vlastně bylo.

 

Karin 18:06

ja nevím o jakou historku ,

18:08

co se vám stalo 3 srpna

 

Zvedavy 18:21

Už jsem vám napsal, že 8. srpna, letos, jsem potkal odpoledne v Luhačovicích cosi, o čem nedokážu rozhodnout, jestli se jednalo o reálnou ženskou osobu, anebo mou krásnou příští Smrt. A teď hledám tu osobu, poněvadž najdu-li, bude jasné, o co se nestalo. Nenajdu-li, nějak se mi zprostředkovaně nepřihlásí, bude jasné, že se jednalo o archetypální přístrach. Což by bylo hodně podivné, viďte...

18:23

... o co se jednalo -- opravuji.

18:24

3. srpna -- opravuji též....

 

 

ÚT 16:53

Dobrý den, řezbil jste v Luhačovicích? Děkuji za odpověď nazpátek. Zdar!

ÚT 19:23

Dobry den, ano jezdim na sympozia do Luhačovic.

 

Děkuji za odpověď. Za pár dnů se vás na cosi zeptám,nebo tak nějak. Hezké dny!

Jaké téma budete dělat letoso. Už máte nápad? Mi cosi vrtá již od letošního srpna hlavou. Nějaké pojetí podoby archetypu Smrti, odmítl byste? V prostředí, v němž smrt vlastně není, neboť Luhačovice jsou ozdravovnou...

 

ÚT 21:49

Něco vymýšlíme s ředitelstvim lázní. Tak uz se neco rysuje. Proc se ptate? Budete s nami rezat?

 

ÚT 23:24

Nikoli. Jsem nešika. Ale nějaká veřejná luhačovická vizualizace by ke zdaru mého tématu vedla. Vizualizace, jež by vznikla pod křídly sympozia. ... Ale nemíním se přiživovat.

Konec chatu

 

 

ÚT 20:09

Dobrý den, řezbil jste v Luhačovicích? Děkuji za odpověď nazpátek. Zdar!

 

ÚT 23:14

Dobry den,do luhacovic jezdim vyrezavat pravidelne 4 roky.

 

ST 8:38

Dobré ráno, pane Martine, díky za odpověď, ozval se mi i pan Bořuta, který do Luhačovic jezdí řezbařit taky.

 

Letos 3. srpna jsem ve 14:35 zažil v Luhačovicích zcela střízlivý historku, o níž ani po půlroce nedovedu rozhodnout, zda jsem tenkrát potkal reálnou ženskou osobu, anebo živou podobu mé příští krásné Smrti. Tedy nikoli smrti jako běžného fyziologického faktu, nýbrž cosi jako živoucí archetyp Smrti. Foťák jsem měl, nesvedl jsem zmáčknout, ohlédnout se taky ne, vydat se v jejích stopách taky ne. Pro mne všechno jindy běžné úkony, tentokrát jsem měl na příštích 5 minut v hlavě naprosto vygumováno.

 

A tak si říkám, jestli by na dotyčném místě neměla stát socha, kdysi dávno se tak dělávalo. Asi tak.

 

Přeju upřímně zdar v příštích časech!

 

Konec chatu

 

 

.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru