Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Holka na vdávání

04. 01. 2017
3
5
1001
Autor
Movsar

Holka na vdávání

Je jí tak kolem čtyřiceti. No, holka na vdávání. Půlka už jí je z pixelů a bajtů, jak žije v digitálním světě, a druhá je samé kafíčko, jogging, Alpy a kokosová pláž. A k tomu ji čeká stáž – v jedné báječné korporaci se bude učit, jak umně prodat teplou vodu. Kamarádky jí radí: „Tak ještě počkej, třeba tě okouzlí ředitel, podlehneš svodu.“ „Hlavně se nech hnedka zbouchnout, děcko, to je ouva, z toho už nevycouvá.“ O hrnek s šlehačínem cinkne lžička, no, ještě to zváží, vždyť už má placeno léto na kubánské pláži. 


Manifest distanční lásky

Dotýkáme se slovy, nejsme z rodu materialistů. Utíkáme se k řeči, je nám milejší než vulgární tělesnost. Zní to jako manifest zoufalství? z nouze ctnost? Inu, můžeme tu otázku otevřít jako láhev vína, výhoda distanční lásky, digitálního klína.


Slečny z Avignonu

Rozvaleným otvorem vešel do jeskyně. Člověk sice nebyl uhněten pro tmu a vlhko, ale přijal to prostředí jako dočasnou ochranu před nebezpečím. Sešel hlouběji úzkým hrdlem skal až k ohni. V jeho světle se leskly tváře pěti nahých žen. Nahotice. Položil před ně čerstvé ovoce. Neřekly nic, jen k němu upíraly pohledy a rytmickými pohyby budily pohlavnost. I jemu pohlaví natékalo, až bylo jako přezrálé víno, jež přinesl darem. Když už scéna dospěla ve všech svých symbolech, byl v ní střet mužského a ženského v průsečíku pohlaví, byl v ní oheň i tma i vlhko i dary země, zachvěl se před obrazem na stěně. Ještě než člověk mohl tomu místu dát jméno Avignon, mohly tu docela stejné slečny vést stejnou chvíli smíchu a radosti.


5 názorů

Andělka1
05. 01. 2017
Dát tip

LÍBÍ.


Luzz
04. 01. 2017
Dát tip

spíš jsem tím narážela na to, že se to dneska omílá furt dokola... možná se klišé může stát i z toho, co není až tak "staré"... ale můžu se mýlit...


Movsar
04. 01. 2017
Dát tip

tak už to zkamenělo do klišé? ono má dnes všechno obrátky. já to pořád ještě měl za docela novžý fenomén tyhle holky ny vdávání. ale díky,


Luzz
04. 01. 2017
Dát tip

první mi přijde jako sbírka klišé o těch téměř omšelých ženských... nic novýho pod sluncem

druhá je naopak hodně povedená.

třetí ujde, i když místy je zbytečně doslovná.

 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru